Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The Grand Budapest Hotel Geweest
sluiten
The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson

Ralph Fiennes, Adrien Brody, Willem Dafoe

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

99 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama

Voor de Tweede Wereldoorlog stond het in hoog aanzien: het Grand Budapest Hotel. Sinds de jaren zestig is alle glorie vergaan. Zero Moutafa, nu eigenaar en ooit begonnen als piccolo, vertelt aan een schrijver wat hij hier vroeger heeft meegemaakt. In het bijzonder met Monsieur Gustave. Conciërge, maar vooral charmeur. Dat laatste bezorgt hem een erfenis in de vorm van een schilderij. De erven proberen het doek alsnog in bezit te krijgen.

Door: Roel Koeners

De eigenzinnige regisseur Wes Anderson is na vier jaar afwezigheid weer terug met een nieuwe film. Isle of Dogs (vanaf 21 juni) ging dit jaar op het Filmfestival van Berlijn in première en ontving direct lovende kritieken. Als warming-up blikken we nog even terug naar zijn vorige film The Grand Budapest Hotel. Een visueel pareltje en een sterk staaltje tentoonstelling van Andersons vermogen tot het creëren van volstrekt unieke werelden compleet met vreemde personages, felle kleuren, bizarre situaties en natuurlijk de herkenbare Anderson camera-kadreringen.

Het Grand Budapest Hotel ligt in het denkbeeldige Zubrowka, ergens in Oost-Europa. Tijdens het interbellum verbleven chique gasten in deze luxe accommodatie. Met de opkomst van het communisme verdween dat, wat eens smaakvol was ingericht.

Zero Mustafa, hier ooit begonnen als piccolo, vertelt wat hij gedurende zijn loopbaan heeft meegemaakt. Hij moest dienen onder de welbespraakte conciërge Monsieur Gustave. Die stemde alle gasten tevreden. In het bijzonder de dames in de vorm van diverse relaties, waarbij leeftijd geen rol speelt.

Madame Céline Villeneuve Desgoffes und Taxis, een rijke weduwe op hoge leeftijd, heeft in haar erfenis bepaald dat Gustave voor zijn diensten een duur schilderij zal krijgen. Haar zoon Dimitri is onthutst als het testament tijdens een zitting wordt geopenbaard. Het felbegeerde tableau gaat aan zijn neus voorbij. Hij probeert met man en macht – de sterke arm van de Gestapo – te verhinderen dat het doek in handen komt van monsieur Gustave.

 • The Grand Budapest Hotel is een zo rijk gevulde komedie dat het publiek ogen en oren tekort komt.
  de Volkskrant
 • Opnieuw een geestig, virtuoos geënsceneerde en inspirerende film over hoe kunst en verbeelding toch de vernietiging weerstaan.
  Trouw
 • Droogkomische humor, tomeloze energie en bijzondere aandacht voor vorm en aankleding.
  VPRO Cinema
 • Anderson gunt ons een doorkijkje naar een gloedvolle wereld die nooit meer terug zal keren. De lelijkheid die er voor in de plaats kwam biedt weinig troost. Het mooie verhaal dat Anderson er van maakte des te meer.
  De Filmkrant
aan het zoeken...