Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The Fury of a Patient Man Geweest
sluiten
The Fury of a Patient Man

The Fury of a Patient Man

Raúl Arévalo

Antonio de la Torre, Luis Callejo, Ruth Díaz

Thriller
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

92 minuten (zonder pauze)
Thriller

Na een gevangenisstraf van acht jaar voor een overval op een Madrileense juwelierszaak komt Curro vrij. Eenmaal thuis wacht hem een onaangename verrassing. Zijn vriendin Ana is innig bevriend geraakt met de stille en mysterieuze José. En dat blijkt geen toeval. José is uit op wraak. THE FURY OF A PATIENT MAN, een eigentijdse thriller, is het regisseursdebuut van acteur Raúl Arévalo. De film is bekroond met vele prijzen, waaronder vier Goya’s (Spaanse Oscars).

Door: Nicole Kluijtmans

Het openingsshot van THE FURY OF A PATIENT MAN is spectaculair. We zien hoe Curro (Luis Callejo) tijdens een wilde achtervolging door de politie een ongeluk veroorzaakt en gewond achterblijft, terwijl zijn kompanen de benen nemen. Vervolgens maken we een sprong van acht jaar in de tijd. De mooie Ana, Curro’s vriendin en inmiddels moeder van diens zoon, leidt een rustig, maar vrij eenzaam leven. Overdag staat ze achter de bar in het buurtcafé van haar broer. Daar krijgt ze een kortstondige relatie met een van de stamgasten, de mysterieuze José (Antonio de la Torre).

Als Curro weer op vrije voeten is, komt de ware aard van José naar boven. Hij zint op wraak en heeft daarbij Curro’s hulp nodig. Plotseling krijgt de film een compleet andere wending en verandert van een sociaal drama in een spannende, eigentijdse roadmovie met western-achtige elementen. Naar mate hun tocht door Madrid en de omgeving vordert, stijgt ook de spanning tussen de twee mannen. Wat doet José? Zet hij door of komt hij terug op zijn besluit? En wat doet Curro? Grijpt hij in of kijkt hij lijdzaam toe hoe José zijn op wraak beluste odyssee voortzet.

De vraag of je als slachtoffer van een misdaad voor eigen rechter mag spelen, is en blijft een actueel thema. Arévalo heeft het aangegrepen voor zijn zinderende debuutfilm. En niet zonder succes. De film scoort hoge ogen. THE FURY OF A PATIENT MAN werd dit jaar bekroond met vier Goya’s: voor de beste film, het beste scenario, de beste aankomend regisseur en de beste mannelijke bijrol (Manuel Solo). Ook buiten Spanje is de film vol lof ontvangen. Zo was de thriller de openingsfilm van het Amsterdam Spanish Film Festival 2017.

 • Once Upon a Time in Madrid. Sluit moeiteloos aan bij het rijtje hoogstaande Spaanse thrillers van de laatste jaren.
  Trouw
 • Arévalo toont hoe je met minimale middelen en sterke acteurs groots effect bereikt.
  Dagblad de Limburger
 • Superieure wraakfilm uit Spanje die zijn geheimen maar langzaam prijsgeeft en zo toewerkt naar een ijzingwekkend einde.
  VPRO Cinema
 • Visueel indrukwekkend. Een fijne, vrij rauwe dynamiek.
  Het Parool
 • The Fury of a Patient Man is een slim geschreven en elektrisch geladen wraakfilm.
  De Volkskrant
aan het zoeken...