Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The Florida Project – Laatste Kans Geweest
sluiten
The Florida Project – Laatste Kans

The Florida Project – Laatste Kans

Sean Baker

Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

115 minuten (zonder pauze)
Drama

De hoofdpersoon in deze film is de zesjarige Moonee. Zij woont met haar tweeëntwintigjarige alleenstaande moeder Halley in een (werkelijk bestaand) paars geverfd motel, ‘The Magic Castle Inn’, in de schaduw van Disney World in Florida. Er zitten wandluizen, kakkerlakken en het stinkt er. Maar daar staat tegenover dat de prijs laag is.

Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

Hiermee kiest Sean Baker wederom (eerder maakte hij TANGERINE) voor mensen aan de rand van de samenleving. Het liefst maakt hij gebruik van een cast vol debutanten en mensen die, zoals in dit motel, daadwerkelijk zelf op de set wonen of er voorbijkomen. Bovendien laat Baker in deze film de wereld van ongelijkheid zien vanuit het perspectief van de kinderen. Door vaak niet te laten zien wat de volwassenen doen, verleidt hij de kijker mee te gaan in de magische wereld van Moonee.

De overlevingsenergie van zowel moeder als dochter doet je bijna geloven in het sprookje. Ook al laat de in de openingsscène gebezigde taal niets aan onduidelijkheid over. Dat het noodlot uiteindelijk toeslaat, wordt allengs duidelijk. Toch blijft er steeds een sprankje hoop.

William Dafoe is de enige steracteur in de film. Hij speelt ingetogen de rol van Bobby, de motelbeheerder die Halley en haar dochtertje ondersteunt door veel van haar (wan)gedrag door de vingers te zien. Hij werd voor zijn rol genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur. De zevenjarige Brooklynn Prince (van de straat geplukt door de regisseur) is ontwapenend als de kleine Moonee, een enthousiast en ongeremd kind dat geen Disneykastelen nodig heeft, maar iemand die een beetje op haar past.

 • Sean Baker bewijst opnieuw zijn talent voor realistisch ogend drama, met grote sympathie voor antihelden.
  de Volkskrant
 • Sean Baker is een van de weinige makers die de grimmige en vaak ongefilmde kant van Amerika toont. Zonder dat hij daar een bijpassend grauw jargon voor gebruikt.
  NRC
 • Energiek en levensecht, nooit zwaar of prekerig.
  VPRO Cinema.nl
 • The Florida Project is verrassend en meeslepend. Hij vervalt nergens in clichés en blijft wrang maar puur.
  Filmtotaal.nl
aan het zoeken...