Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Best of IDFA on Tour 2020 – 2021 Geweest
sluiten

The Best of IDFA on Tour 2020 – 2021

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

292 minuten
Documentaire

Vier prijswinnende films van IDFA 2020. Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen!

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2020 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Dat is The Best of IDFA on Tour: een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen.

 • Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP kaart, aan de kassa in het filmhuis, kunnen maximaal 2 tickets worden aangeschaft voor €22 per ticket (20% korting)

De vertonings-volgorde:

GORBACHEBV (100 min)

DEALING WITH DEATH (74 min) 

UNFORGIVABLE (36 min) 

RADIOGRAPH OF A FAMILY (82 min)

 • Het is niet mogelijk om tickets te kopen voor losse docs uit het programma, alleen voor de Tour als geheel.

Na de 1e film kun je als supplement een kop soep bij bestellen. Verder is het mogelijk om in de directe omgeving een broodje of gerecht bij een koffie- of broodjeszaak te halen voor tussen de filmvertoningen in. 

Gorbachev. Heaven van Vitaly Mansky (100’), winnaar van de IDFA Award for Best Directing Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Dealing with Death van Paul Sin Nam Rigter (74’), winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Unforgivable van Marlén Viñayo (’36), winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

Radiograph of a Family van Firouzeh Khosrovani (82’), winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary en Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal. Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

Tot donderdag 24 juni 10.00 uur kun je uitsluitend een filmticket bestellen via een mailtje naar uitbalie@dedomijnen.nl

 • Beeldschoon Iraans familieportret valt in de prijzen op het documentairefestival Idfa
  Trouw
aan het zoeken...