Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
T2 Trainspotting Geweest
sluiten
T2 Trainspotting

T2 Trainspotting

Danny Boyle

Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

117 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama
Engels (NL ondertiteld)

Twintig jaar geleden heeft Mark Renton zijn vrienden belazerd om toen snel naar het buitenland te vertrekken. Nu keert hij terug naar Edinburgh en dus ook naar hen; zullen ze het hem vergeven hebben? T2 TRAINSPOTTING is een waardige opvolger van een van de meest iconische Britse films van de jaren negentig: de film die destijds het startpunt was van zo veel succesvolle carrières, waaronder die van regisseur Danny Boyle en acteur Ewan Mcgregor. De oorspronkelijke cast is terug in een inktzwarte, onvergetelijke komedie.

Door: Sis Achten

Waarom zou je na twintig jaar dat vervolg nog willen maken? Volgens regisseur Danny Boyle zijn er twee belangrijke redenen: de eerste film was nodig om vast te stellen wie we zijn en de tweede om onder ogen te zien dat het leven ons niet altijd brengt wat we hopen of verwachten.

In 1996 kwam de eerste TRAINSPOTTING uit: het verhaal van een aantal junkies en boeven die trots waren op hun onaangepastheid. De film wist de tijdgeest perfect te raken en was een echte ‘must-see’. Op het einde zagen we hoe Mark Renton (Ewan McGregor) zijn vrienden Spud, Simon (aka Sick Boy) en Begbie een loer draaide en er met hun geld vandoor ging. In T2 praten Boyle en zijn screenwriter John Hodge ons bij over de lotgevallen van deze antihelden. En wat blijkt: er is eigenlijk niet veel veranderd; er zijn geen dramatische wendingen geweest in hun levens: Spud is het nog steeds niet gelukt af te kicken, Simon heeft een kroeg geërfd van zijn tante, maar verdient zijn geld met allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Begbie zit al jaren in de gevangenis waar hij wacht op een gelegenheid te kunnen ontsnappen zodat hij Renton kan gaan zoeken.

Als de mannen weer bij elkaar komen, lopen de gemoederen in eerste instantie hoog op, zoals was te verwachten. Uiteindelijk lijkt erop dat Mark, Simon en Spud hun hereniging kunnen transformeren in iets positief; maar Begbie is een geval apart. Het lukt Mark ook zijn vroegere vriendinnetje Diane terug te vinden. Zij kan maar moeilijk geloven dat hij niet meer verslaafd is aan heroïne. De stad is anders, maar sommige dingen veranderen nooit. Was teruggaan een stap in de juiste richting of juist een afschuwelijke fout?

Zoals de Britse pers al schreef: het lukt T2 TRAINSPOTTING perfect de toon van de eerste film te evenaren terwijl de film tegelijkertijd laat zien dat er heel veel veranderd is in de tussenliggende 20 jaar.

 • Filmplezier druipt af van de nieuwe T2 Trainspotting.
  de Volkskrant
 • Vervolg \'Trainspotting\' grijpt kijker bij de strot.
  Dagblad de Limburger
 • Dwingend als een trein die voort dendert; Boyle laat zijn vertrouwde stijlarsenaal op deze episode los. Het werkt nog steeds.
  NRC
 • Het langverwachte vervolg op de cultklassieker uit 1996.
  VPRO Cinema
 • Still a class A of their own.
  The Guardian - 3,5 ster
aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.