Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Supernova • i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek
sluiten

Supernova • i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek

Harry Macqueen

Colin Firth, Stanley Tucci

Drama
90 minuten (zonder pauze)
Drama

Dit jaar werken Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek & Filmhuis De Domijnen (vanaf 3 april Filmhuis ZICHT) 5 jaar samen, en dat vieren we! Onder andere door korting op het filmticket!

 

Samen brengen we op een toegankelijke wijze onderwerpen rondom de palliatieve zorg. Dit verzorgen we met film, een spreker uit het vakgebied en een hapje en een drankje. Op 11 april vertonen we Supernova en de inleiding wordt verzorgd door mw. Inge Jochem, ketenregisseur Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek.

 

In de film Supernova zien we Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. (voor verdere inhoud film, lees hieronder verder)

 

Programma

19u00 Inloop

19u30 Start inleiding Inge Jochem

20u00 Start film Supernova

21u30 Nazit in de foyer

 

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte. ‘Colin Firth and Stanley Tucci gently smash your heart to smithereens’ schreef Variety na de première van Supernova op het festival van San Sebastián. De film zit de acteurs op de huid en laat je deel uit maken van het leven van Sam en Tusker. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

 

  • Supernova verdient een prijs voor zijn stiltes
    Trouw
aan het zoeken...