Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Shadow Game Geweest
sluiten

Shadow Game

Eefje Blankevoort, Els van Driel

documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
documentaire

Een avontuurlijke reis door Europa met gevluchte pubers als onze gidsen.

Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. De film won de “Dutch Movies Matter Award” op het Movies That Matter Film Festival 2021

Woensdag 23 juni is er na de film een gesprek met regisseur Eefje Blankevoort van Shadow Game. Ze heeft, samen met Els van Driel, Shadow Game gerealiseerd. 

Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden? Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen.

Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Over Shadow Game: Shadow Game is een transmediaproject over jonge alleenreizende vluchtelingen van Eefje Blankevoort en Els van Driel, gemaakt in nauwe samenwerking met journalist en vertaler Zuhoor al Qaisi. Het project bestaat uit een lange documentaire (90 min), een serie korte follow-up docu’s (30 min), een impact campagne, adventure game en een multimedia serie / tentoonstelling in samenwerking met Cigdem Yuksel.

 • Shadow Game: helletocht door Europa is voor tienervluchtelingen geen spelletje
  Trouw
 • Als overlevingsstrategie maken minderjarige migranten van hun vlucht een spel. De makers van de documentaire Shadow Game zaten ze op de huid.
  De Volkskrant
aan het zoeken...