Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Sabaya + voorfilm Children of the Labyrinth Geweest
sluiten

Sabaya + voorfilm Children of the Labyrinth

Hogir Hirori

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

91 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Redding van Yezidi-vrouwen en -meisjes

Met alleen een mobiele telefoon en een geweer zetten Mahmud, Ziyad en hun groep hun leven op het spel om Yezidi-vrouwen en -meisjes te redden die door ISIS worden vastgehouden als Sabaya (seksslaaf) in het gevaarlijkste vluchtelingenkamp van het Midden-Oosten, Al-Hol in Syrië.

 

Musica Sacra is voor het 2e jaar in Sittard! Als Filmhuis hebben we een gezamenlijke programmering opgemaakt met Lumière Cinema Maastricht. In de foyer vind je de foto-expositie Children of the Labyrinth van Marieke van der Velden en Philip Brink, waarin gevluchte ouders brieven aan hun kinderen hebben geschreven.

Kijk voor het volledige programma van Musca Sacra op: https://www.musicasacramaastricht.nl/

 

2021, regie: Hogir Hirori, Zweden, 91 minuten
Sundance 2021
World Documentary Directing Award

Referentie naar Exodus:
In het boek Exodus lezen we hoe de Israëlieten het hard te verdurend kregen. Als slaven gingen zij immers gebukt onder tirannie en onrechtvaardigheid. Een blik op de actualiteit leert ons dat er ook vandaag nog heel wat onrecht bestaat.

Children of the Labyrinth:

In de korte film ‘Children of the Labyrinth’ schrijven ouders op de vlucht, brieven aan hun kinderen. Ze vertellen verhalen over het leven in hun thuisland en de reden(en) voor hun vlucht. De moeilijke reis naar Europa, het leven in een kamp, over de liefde voor hun kind en dromen.

Het levert portretten op die inzicht geven in de menselijke tragedies die ertoe leiden dat mensen vluchtelingen worden. Ze tonen de onvoorwaardelijke universele liefde die ouders voor hun kinderen voelen. Dat raakt en imponeert. Net als in het eerdere werk van Marieke van der Velden en Philip Brink; o.a. The Island of all together.

Tijdens Musica Sacra is er dagelijks ook een expositie te zien met 3 foto- en 3 video-portretten.

 

 

 

aan het zoeken...