Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
(R)evolutie Geweest
sluiten

(R)evolutie

Servé Hermans

Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge, Jouman Fattal, Porgy Franssen

Komedie-drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

100 minuten (zonder pauze)
Komedie-drama

De eerste lange speelfilm van Toneelgroep Maastricht en Servé Hermans

Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht over de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is en toeval niet meer bestaat.

Deze avond is regisseur Servé Hermans te gast! Na de film is er een nagesprek en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Zijn eerste lange speelfilm werd ook genomineerd voor een Gouden Kalf.

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank (Bruno Vanden Broecke), de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto (Angela Schijf), een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden? (R)Evolutie is een dystopische komedie uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Eddy Terstall heeft de gelijknamige tekst van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad bewerkt. Zij lieten zich inspireren door de drie bestsellers van futuroloog Yuval Noah Harari: Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.

 • Welkom in het ongemakkelijke Limburg van 2040, waar alles mooier lijkt dan het eigenlijk is.
  De Limburger
 • Toekomst lijkt mooier dan hij is in (R)evolutie
  Telegraaf
 • Eddy Terstall steekt draak met sombere toekomst in film ‘(R)Evolutie’ van Toneelgroep Maastricht: ‘Zo’n zwartkijker ben ik niet’
  Limburger
 • Doemdenken met een Knipoog
  Telegraaf
Filmhuis De Domijnen volgt het beleid van de Rijksoverheid i.h.k.v. de corona (of covid-19) regelgeving: dit betekent dat je toegang tot het filmhuis krijgt op vertoon van een geldig coronatoegangs- en ID-bewijs. In verband met een goede doorloop vragen wij je 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig te zijn. Lees meer.
aan het zoeken...