Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Petrus & Paulus + Expositie UniVorm
sluiten

Petrus & Paulus + Expositie UniVorm

Sander Selen

Pieter en Paul Roberts

Documentaire
45 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Nederlands

Bij ons geldt een mondkapjesplicht. Via de link hieronder (coronaregels) lees je wat dat betekent.

Filmvertoning in combinatie met de tentoonstelling UniVorm in ons Erfgoedcentrum. Conservator Kitty Jansen zal een lezing geven over de tentoonstelling. De film is Nederlands ondertiteld.

Petrus & Paulus
Tweelingbroers Pieter en Paul Roberts uit Amstenrade hebben zeer uiteenlopende levenskeuzes gemaakt. Pauls traditionele schutterswereld en gezin in Limburg en de uitbundige drag-scene van Pieter in Amsterdam (Patty Pam-Pam) lijken haaks op elkaar te staan, maar hun levens vertonen ook veel overeenkomsten.

UniVorm
Wij tonen Amerikaanse militaire uniformen uit de Tweede Wereldoorlog naast folkloristische kostuums uit Broeksittard, het pak van een sluiswachter uit Grevenbicht en de cape van een postbode uit Geleen, priesterkleding uit Einighausen en mijnwerkerskleding uit Geleen. Ze hebben elk een eigen verhaal, conservator Kitty Jansen vertelt hier meer over tijdens de lezing, daarna bezoek je de expositie UniVorm, jonge ontwerpers en de eigen collectie. Eventuele kortingskaarten (zoals Museumjaarkaart) zijn voor deze combinatie Film + Expositie niet geldig. 

Let op! Vertoning dus in het Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat 6 in Sittard.

aan het zoeken...