Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Operatie Blackcock Geweest
sluiten

Operatie Blackcock

Paul Cuijpers

Oorlog
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

120 minuten
Oorlog
Nederlands

Operatie Blackcock was een militaire operatie in januari 1945 die als doel had de zgn. Roerdriehoek (Geilenkirchen-Roermond-Sittard) te bevrijden. Over die militaire operatie en de lange voorbereidingstijd ervan, zijn door Limburger Paul Cuijpers twee films gemaakt aan de hand van unieke beelden uit het Imperial War Museum in Londen.

Let Op! De vertoning van deze twee films vindt plaats in de bovenzaal van het Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. NIET in het Filmhuis.

Operatie Blackcock duurde van 16 t/m 25 januari 1945. Drie Britse divisies, elk met een eigen cameraman, hebben de Roerdriehoek bevrijd. De beelden die deze cameramannen destijds maakten bevonden zich in het Imperial War Museum in Londen. Limburger Paul Cuijpers heeft er een 45 minuten durende film van samengesteld en voorzien van effectgeluiden, muziek en commentaar.

De start van Operatie Blackcock werd circa vier maanden vertraagd om diverse redenen. De divisies hebben zich gedurende die periode in de omgeving Sittard-Geleen opgehouden. In een filmcompilatie, die ook is gemaakt door Paul Cuijpers, worden de redenen van de vertraging uitgelegd.

Beide films worden deze avond om 19:30 uur, met introductie, vertoond in het Erfgoedcentrum, Kapittelstraat 6 in Sittard.

Reserveren noodzakelijk

De entree is gratis. Maar we vragen je wel hier te reserveren en het gratis afrekenproces af te ronden. Ook al is de prijs € 0,00.
Op de avond zelf zal worden gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage aan het Roerstreekmuseum.

Betaling van een drankje kan alleen middels PIN.

aan het zoeken...