Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Nature on Tour: ‘Sounds of the South’ & ‘Nederland onder water’ Geweest
sluiten

Nature on Tour: ‘Sounds of the South’ & ‘Nederland onder water’

Hubert Neufeld, Arthur de Bruin

Ruben Hein (Zichzelf) Gijs Scholten van Aschat (Stem)

Natuurfilm
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

130 minuten
Natuurfilm

De liefde van de Nederlandse muzikant Ruben Hein voor de natuur en wilde dieren & Duik in onze ongekende onderwater-natuur

2 films met natuur als centraal thema, in één programma.

Sounds of the South met muzikant en vogelaar Ruben Hein & Onderwater Nederland met voice-over van Gijs Scholten van Aschat.

 

Sounds of the South

De liefde van de Nederlandse muzikant Ruben Hein voor de natuur en dieren in het wild heeft altijd centraal gestaan in zijn creativiteit. Maar toen hij besloot Antarctica en de sub-Antarctische wateren te bezoeken, enkele van de wildste gebieden op aarde, had hij geen idee hoe diep die ervaring hem zou raken. Van februari tot maart 2020 ondernam Hein een reis van 22 dagen naar de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en het Antarctisch Schiereiland. Deze nog ongerepte gebieden staan bekend om hun kolossale zeevogelkolonies en een overvloed aan zeeleven, monsterlijke gletsjers en ruige mooie kustlijnen, en laten bezoekers een kant van de planeet zien die maar weinigen van ons ooit hebben meegemaakt.

 

Onderwater Nederland

Ga mee op reis, bekijk ons land met nieuwe ogen! In deze film ontdekken we Nederlands meest verborgen natuur. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Dieren met karakter waarin veel parallellen te ontdekken zijn met onze eigen wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

Sounds of the South

Wij mensen zijn wezens die een groot deel van ons leven zijn aangesloten op een bijna onophoudelijke opeenvolging van laptopschermen en smartphone-apps, de stress van de samenleving is overal om ons heen en de geluiden van de beschaving klinken bijna altijd in onze oren. Wat doet dit met ons en tegen welke prijs? Hoe vaak krijgen we echt de kans om ons los te maken, om te luisteren naar geluiden die natuurlijker zijn dan de geluiden die ons dagelijks omringen.

 

Onderwater Nederland 

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. Daar mogen we trots op zijn! In deze verwonderde natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. We maken een ontdekkingsreis door rivieren, sloten en beken. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

aan het zoeken...