Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Musica Sacra The Salt of Earth Geweest
sluiten

Musica Sacra The Salt of Earth

Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado

Documentaire Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

110 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Portret van fotograaf Sebastião Salgado die 40 jaar lang reisde naar alle uithoeken van de wereld om de verhalen van de meest kwetsbare mensen en plekken van onze planeet vast te leggen.

De afgelopen 40 jaar trok de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado door de continenten, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij legde daarbij ook menselijk leed vast. Daarna begon hij aan de ontdekking van schitterende landschappen en wilde fauna en flora. Salgado’s leven en werk worden onthuld door zijn zoon, regisseur Juliano Ribeiro Salgado, en door regisseur Wim Wenders.

Deze prachtige documentaire werd bekroond met de speciale juryprijs (Un Certain Regard) op het Filmfestival van Cannes 2014.

Bij de Musica Sacra voorstellingen werken we met het Coronatoegangsbewijs.
Denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Zo kunnen we makkelijk en snel jouw QR-code checken. Vergeet ook jouw legitimatiebewijs niet. Omdat het Coronatoegangsbewijs gevraagd wordt hoeft er tijdens de film geen afstand gehouden te worden. Meer informatie omtrent dit onderwerp vind je hier.

Over The salt of earth

Meer dan twintig jaar geleden viel het oog van filmmaker Wim Wenders op een foto van een blinde Berbervrouw. Tot op de dag van vandaag hangt deze foto in zijn werkkamer. De maker is Sebastião Salgado. Deze Braziliaanse fotograaf maakte ontelbare reizen en kwam steevast terug met indringende foto’s die de wereld ontroerden, schokten of verbaasden. Maanden- en soms jarenlang woonde hij bij inheemse volkeren en leefde hij in vluchtelingenkampen. Salgado, inmiddels een door het leven getekende man, vertelt op verstilde toon over zijn zwart-wit foto’s, waarop soms onvoorstelbare tragedies en wreedheden zijn afgebeeld. “Geen dier heeft zo veel agressie in zich als de mens,” stelt hij. Maar wat doe je als fotograaf, als je na je zoveelste reis geen nieuwe wreedheden meer wilt en kunt vastleggen? Salgado doet het op zijn eigen manier: samen met zijn zoon en gewapend met zijn camera rolt hij tussen walrussen en ijsberen om te laten zien dat de wereld nog vele ongeschonden plekken kent. En herplant hij een regenwoud in zijn geboortestreek. Samen met Salgado’s zoon Juliano Ribeiro geeft Wim Wenders een prachtig beeld van het omvangrijke oeuvre van een gepassioneerd fotograaf en van de man zelf, die vindt dat ieder verhaal, hoe wreed ook, het verdient te worden verteld. 

De laatste 40 jaar heeft fotograaf Sebastião Salgado reizen gemaakt op alle continenten. Hij is getuige geweest van een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen van onze recente geschiedenis. Zoals internationale conflicten, honger en exodus. Dit is een portret van de Braziliaanse fotograaf, die acht jaar lang ongeciviliseerde werelden vastlegde voor zijn project ‘Genesis’.

Sebastião Salgado reisde 40 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om de verhalen van de meest kwetsbare mensen en plekken van onze planeet vast te leggen. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden – maar van de ellende die Salgado gezien heeft, weet slechts een enkeling wat daar precies aan de hand was.

aan het zoeken...