Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Musica Sacra Koyaanisqatsi & Lezing Geweest
sluiten

Musica Sacra Koyaanisqatsi & Lezing

Godfrey Reggio

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

86 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Met lezing van Kevin Toma

Koyaanisqatsi: Life out of Balance is een documentaire uit 1982 van regisseur Godfrey Reggio met muziek van Philip Glass. Er is geen gesproken tekst in de film en de vertraging en versnelling in beeld en muziek hebben een hypnotiserend effect.

In de taal van de Hopi-indianen staat Koyaanisqatsi voor ‘leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven’.

Bij de Musica Sacra voorstellingen werken we met het Coronatoegangsbewijs.
Denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Zo kunnen we makkelijk en snel jouw QR-code checken. Vergeet ook jouw legitimatiebewijs niet. Omdat het Coronatoegangsbewijs gevraagd wordt hoeft er tijdens de film geen afstand gehouden te worden. Meer informatie omtrent dit onderwerp vind je hier.

 

Koyaanisqatsi wordt inmiddels als een klassieker beschouwd. De film laat zien hoe de mensheid zich heeft losgemaakt van de natuur. Met uitgebreide beelden van natuurlijke landschappen en elementaire krachten, toont de film vele beelden van de (in 1982) moderne beschaving en technologie.

Geboren Sittardenaar en vaste filmrecensent van de Volkskrant Kevin Toma, zal deze documentaireklassieker uit 1982 vooraf en na afloop voorzien van context. Hij zal in de inleiding aan de hand van beeldmateriaal Koyaanisqatsi naast vergelijkbare (oudere) films plaatsen en in de nabespreking juist wijzen op de invloed van Koyaanisqatsi.

aan het zoeken...