Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Met Zonder Ballen • Zuyd Diversity Geweest
sluiten

Met Zonder Ballen • Zuyd Diversity

Luca Meisters

Flip Zonne Zuijderland en Inez Derksen

Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

65 minuten (zonder pauze)
Film
Nederlands

met nagesprek met Inez Derksen

In samenwerking met Zuyd Diversity vertoont het Filmhuis Met Zonder Ballen.

Een openhartig portret van een trans zoon en zijn moeder over zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als ouder. Een ontroerende en hilarisch eerlijke film, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling.

 

Programma:

19u00 inloop + ontvangst

19u30 start film

20u35 start nagesprek in zaal met Inez Derksen

 

In ‘Met Zonder Ballen’ zien we een steeds helderder wordend kind en een moeder in verwarring, doordat ze zijn tempo amper kan bijbenen. Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft deze film een liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie. De film toont de impact die ‘worden wie je bent’ heeft op een gezin, maar gaat tegelijkertijd over de universele thema’s opgroeien, volwassen worden en de kunst van het opvoeden en loslaten. Niet alleen herkenbaar voor trans kinderen en hun ouders, maar verrijkend voor iedereen.

 

De zoon heet Flip Zonne Zuijderland (1998) en is filmmaker (Selfmade Man) en acteur (ANNE+, Goodbye Stranger). De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van theatergezelschap Het Laagland (o.a. PIPPIPOWERRRRR).

 

Op de theaterversie (regie: Annelies van Wieringen) die in 2021 door heel Nederland te zien was, kwam zoveel respons dat een filmversie niet mocht uitblijven zodat dit urgente verhaal met een nog breder publiek kan worden gedeeld. Jong filmtalent Luca Meisters (1996) tekende voor de regie. Eerder maakte zij de kortfilms NOVA (genomineerd voor Best Short Film bij BUFF Malmö) en MAGMA (première Berlinale 2023).

 

Regie: Luca Meisters, concept: Flip Zonne Zuijderland en Inez Derksen, Nederland 2023, 65 min, Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Met Flip Zonne Zuijderland en Inez Derksen.

aan het zoeken...