Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
LUSTRUM FILMHUIS Titane Geweest
sluiten

LUSTRUM FILMHUIS Titane

Julia Ducournau

Vincent Lindon, Agathe Rousselle

Thriller
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

108 minuten (zonder pauze)
Thriller

Waanzinnige cinematografische trip over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen. Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film.

Alexia (een dappere rol van debutant Agathe Rousselle) heeft wat littekens opgelopen in haar jeugd. Om precies te zijn een titanium plaat in haar hoofd, als herinnering aan een auto-ongeluk. In plaats van angst of weerzin hebben auto’s sindsdien een enorme aantrekkingskracht op haar. Het metaal in haar hoofd windt haar op, maar maakt haar ook agressief. Nadat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon), een getroebleerde brandweerman, onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact.

Over Julie Ducournau

Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Cannes filmfestival op zijn kop door, als tweede vrouw na Jane Campion (The Piano), met Titane de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. Titane is het werk van een waanzinnige visionair die de volledige controle over haar wilde geest heeft” en “Een van de wildste films die ooit in Cannes in première ging”, zijn slechts een greep uit de reacties van de compleet overdonderde pers. In Ducournau’s eigen woorden: “Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane.

 

Speciale Lustrumprijs

Tijdens dit lustrumweekend koop je je tickets voor een speciale lustrumprijs van €7.
Er geldt dit weekend geen FSI korting.

 • cinematografisch imposante Titane is een manifest voor ongeketende creativiteit
  Volkskrant
 • Ik wilde laten zien dat geweld in ieder van ons zit, dus ook in vrouwen
  Volkskrant
aan het zoeken...