Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Little Women | Laatste kans Geweest
sluiten

Little Women | Laatste kans

Greta Gerwig

Saoirse Ronan, Meryl Streep, Timothée Chalamet

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

132 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama
Engels (NL ondertiteld)

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Met een all-star cast waaronder Saoirse Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

De vraag is wie er nog zit te wachten op de zevende verfilming van een negentiende-eeuws boek dat gaat over het armoedige alledaagse leven van vier zusjes en hun moeder. Doch Greta Gerwig bewijst met haar verfilming van Little Women, een roman van Louisa May Alcott (1838), dat haar versie er zeker toe doet. In deze met aandacht en visie gemaakte film, spelen kunstenaarschap, altruïsme, ambitie én emancipatie een belangrijke rol. Door deze thema’s uit te vergroten slaagde Greta Gerwig erin een moderne film te maken.

Deze meeslepende film begint in New York waar de onstuimige Jo lesgeeft en een carrière als schrijfster probeert op te bouwen. Via flashbacks kijken wij terug op haar armoedige jeugd die getekend werd door haar warme band met haar zussen, moeder en rijke buurjongen Laurie. Het wordt de zusjes meerdere malen duidelijk gemaakt dat je als vrouw in het leven weinig keuzes hebt om een bestaan vrij van financiële zorgen op te bouwen. Het huwelijk met een rijke man ligt dan het meest voor de hand, ook al word je dan zelf en je kinderen het persoonlijke bezit van diezelfde man.

In deze context getuigt het van ambitie, durf en onafhankelijkheid als jij als jonge vrouw besluit om voor de echte liefde of je eigen ambitie als kunstenaar te kiezen. “Own your story” luidt de ondertiteling van de film daarom ook niet zonder reden. “Je maakt verhalen over vrouwen belangrijk door ze te vertellen, ook al zit niemand erop te wachten”, aldus Amy in de film.

 • Gerwig zet een vergrootglas op de elementen die de 19de-eeuwse roman onwaarschijnlijk modern maken. Juist als het korset te benauwend dreigt te worden, breekt Little Women eruit los.
  de Volkskrant
 • Intelligente, sterke nieuwe bewerking van Little Women.
  NRC
 • Een stokoude tekst omtoveren tot een even modern urgent als warmbloedig, maar nooit tuttig, kostuumdrama; Little Women is een klein filmwonder.
  De Limburger
aan het zoeken...