Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Little Richard: I Am Everything Geweest
sluiten

Little Richard: I Am Everything

Lisa Cortés

Mick Jagger (Zichzelf), Billy Porter (Zichzelf), John Waters (Zichzelf), Tom Jones (Zichzelf)

Muziekdocumentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

101 minuten (zonder pauze)
Muziekdocumentaire

Little Richard: I Am Everything van regisseur Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek. De documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.

Bekend van de hits Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille en Good Golley Miss Molly. Dankzij een reservoir aan archiefmateriaal (interviews en optredens) wordt de complexe innerlijke wereld van Little Richard blootgelegd en het levensverhaal van de icoon met al zijn contradicties ontrafeld. Op uitbundige wijze weten getuigenissen van Penniman zelf, zijn vrienden en familie, muzikale legendes en pionierende zwarte en queer academici een geschiedenis terug te eisen die moedwillig is toegeëigend door witte artiesten en instituten. Cortés brengt de canon up-to-date met een schat aan voorgangers en tijdgenoten van Little Richard, zoals Sister Rosetta Tharpe: de moeder van rock ‘n roll die de toen 14-jarige Penniman zijn eerste doorbraak bezorgde. Cortés legt op liefdevolle wijze Pennimans persoon vast als een tegenstrijdige en ondergewaardeerde revolutionair die gedwongen werd onafgebroken te schakelen tussen religie, seks en rock ‘n roll, navigerend tussen de extreme spanningsvelden van raciale identiteit en seksualiteit destijds. Deze ode aan Little Richard die een kunstvorm van ultieme zelfexpressie schiep, herinnert ons aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die, wanneer ze de kans gegeven wordt, nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.

 • Little Richard wilde maar één ding, zien we in ‘I Am Everything’: erkenning voor wat hij teweegbracht
  Volkskrant
 • Wie is de grondlegger van de hedendaagse muziek? Of de King of Rock ‘n Roll? Na het zien van de documentaire Little Richard: I Am Everything zul je waarschijnlijk je ideeën hierover bij gaan stellen.
  Mixed Gril
 • Architect van rock-’n-roll krijgt verdiende aandacht in ‘Little Richard: I am Everything’
  Trouw
aan het zoeken...