Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
LFF presenteert: Nao ’t Zuuje Geweest
sluiten
LFF presenteert: Nao ’t Zuuje

LFF presenteert: Nao ’t Zuuje

Rob Hodselmans

Diversen

Documentaire Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

75 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Nederlands

NAO ‘T ZUUJE is een documentaire van Rob Hodselmans waarin hij aan de hand van tien Vastelaovendvierders en hun persoonlijke verhalen de kern van Vastelaovend weet te raken, de impact toont van de traditie en het belang ervan voor het Zuiden.

Let op: De film is volledig Nederlands ondertiteld en dus ook goed te volgen voor mensen die het Limburgs dialect niet (goed) verstaan. 

De Belfeldse filmmaker Rob Hodselmans tekent voor de regie, het camerawerk en de montage. De Tegelse producent Pieter Kuijpers van PUPKIN FILM & TV produceert de film. Lex Uiting, in het dagelijks leven werkzaam als presentator, DJ en programmamaker bij BNNVARA, is als initiator nauw betrokken bij het maken van de documentaire.

Documentaire Nao ut Zuuje over Lex Uiting in première

Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft een speciale versie voor ‘Hollanders’ gemaakt van zijn documentaire Nao ‘t Zuuje.

Geplaatst door L1 op zaterdag 6 januari 2018

 

Met Prins Lex I (Lex Uiting) als rode draad, laat Rob Hodselmans zien dat de Vastelaovend het cement is dat Limburgers van alle pluimage met elkaar verbindt en verbroedert. Het is een uitlaatklep én een moment van zelfreflectie in ’n decor van feest, melancholie en pure emotie.

Pianovirtuoos Egbert Derix liet zich inspireren door de in Limburg wereldberoemde Venlose melodieën en tekent daarmee voor de soundtrack van de film.

L1 deed verslag van de première in Venlo op zaterdag 6 januari:

Uitverkochte zaal voor première Nao 'T Zuuje

De documentaire Noa 't Zuuje is gisteravond in première gegaan in Venlo. De film gaat over Lex Uiting als stadsprins van Venlo tijdens vastelaovend vorig jaar.De première van de carnavalsdocumentaire is tevens de start van het Limburgs Film Festival waar de film ook vertoond zal worden.

Geplaatst door L1 op zondag 7 januari 2018

aan het zoeken...