Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
LFF presenteert: Nao ’t Zuuje
sluiten
LFF presenteert: Nao ’t Zuuje

LFF presenteert: Nao ’t Zuuje

Rob Hodselmans

Diversen

Documentaire
75 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Nederlands

De documentaire NAO ‘T ZUUJE is een initiatief van oud Jocus-prins Lex Uiting van Venlo, die met zijn adjudanten Dick en Martijn een blijvend document wilden te maken over ’t Limburgse culturele erfgoed vastelaovend. De film wordt vertoond in het kader van het Limburg Film Festival.

Let op: De film is volledig Nederlands ondertiteld en dus ook goed te volgen voor mensen die het Limburgs dialect niet (goed) verstaan. 

De Belfeldse filmmaker Rob Hodselmans tekent voor de regie, het camerawerk en de montage. De Tegelse producent Pieter Kuijpers van PUPKIN FILM & TV produceert de film. Lex Uiting, in het dagelijks leven werkzaam als presentator, DJ en programmamaker bij BNNVARA, is als initiator nauw betrokken bij het maken van de documentaire.

Documentaire Nao ut Zuuje over Lex Uiting in première

Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft een speciale versie voor ‘Hollanders’ gemaakt van zijn documentaire Nao ‘t Zuuje.

Geplaatst door L1 op zaterdag 6 januari 2018

 

In de film worden enkele hoofdpersonen gevolgd die de vastelaovend intens beleven. Ieder op zijn eigen manier, ieder met z’n eigen verhaal. De Prins, als centrale carnavalsfiguur, komt deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op de samenleving wordt steeds duidelijker.

Pianovirtuoos Egbert Derix liet zich inspireren door de in Limburg wereldberoemde Venlose melodieën en tekent daarmee voor de soundtrack van de film.

L1 deed verslag van de première in Venlo op zaterdag 6 januari:

Uitverkochte zaal voor première Nao 'T Zuuje

De documentaire Noa 't Zuuje is gisteravond in première gegaan in Venlo. De film gaat over Lex Uiting als stadsprins van Venlo tijdens vastelaovend vorig jaar.De première van de carnavalsdocumentaire is tevens de start van het Limburgs Film Festival waar de film ook vertoond zal worden.

Geplaatst door L1 op zondag 7 januari 2018

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.