Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Le Sorelle Macaluso Geweest
sluiten

Le Sorelle Macaluso

Emma Dante

Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

94 minuten (zonder pauze)
Drama

Italiaanse Cinema

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le sorelle Macaluso is de nieuwe film van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het verhaal zich af in haar thuisstad Palermo.

Met Sorelle Macaluso baseerde Dante zich op een toneelstuk dat ze zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames.

Op het Filmfestival van Venetië won Le sorelle Macaluso de Pasinetti Award voor beste film. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen, kregen samen de prijs voor beste actrice.

aan het zoeken...