Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Le Grand Bain Geweest
sluiten

Le Grand Bain

Gilles Lellouche

Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

122 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama

Luchtige film met een lach en een traan over zeven mannen van diverse pluimage die besluiten een team te vormen dat zich bekwaamt in het synchroonzwemmen. Le Grand Bain (bijnaam: The Pool Monty) is met bijna vijf miljoen bezoekers in Frankrijk een van de grootste filmhits van het afgelopen jaar. Op de soundtrack o.a. Tears for Fears en Blondie.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine (Virginie Efira, Un Amour Impossible) is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le Grand Bain werd genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met bijna vijf miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un Amour Impossible), Guillaume Canet (Doubles Vies), Leïla Bekhti (Un Prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le Tout Nouveau Testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

 • Hartverwarmend. Menig man in midlifecrisis zal stiekem een traantje wegpinken bij het zien van de schoonzwemfinale.
  NRC
 • Prettige mix van sociale komedie en sportfilm. Energiek en in zijn beste momenten onweerstaanbaar.
  VPRO Cinema
 • Mannen die met veel moeite opveren uit hun ellende geven de kijker moed.
  AD / Dagblad de Limburger
aan het zoeken...