Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Lawrence of Arabia Geweest
sluiten
Lawrence of Arabia

Lawrence of Arabia

David Lean

Peter O’Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, Omar Sharif

Classic
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

226 minuten
Classic

“Time to be great again, my Lord.”

Eenmalige vertoning van één van de meest legendarische klassiekers uit Hollywood. Deze monumentale film is een van de grootste in zijn soort en vertelt de ware levenservaringen van T.E. Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia.

De film duurt drie uur en drie kwartier en wordt vertoond met pauze. In die pauze kun je genieten van iets te drinken en te eten. Dit zit bij de prijs van 16 euro in.

Een jonge, idealistische Britse officier in WWI, Lawrence (Peter O’Toole) wordt toegewezen aan het kamp van Prins Feisal (Alec Guinness), een leider uit de Arabische stam en leider in een opstand tegen de Turken. In een reeks briljante tactische manoeuvres leidt Lawrence vijftig van de mannen van Feisal in een slopende drie weken durende oversteek door de Nefud-woestijn, om de strategische Turkse haven van Aqaba aan te vallen. Na zijn succesvolle invallen tegen Turkse troepen en treinen geeft Lawrence’s triomfantelijke leiderschap en onverzettelijke moed hem een ​​bijna goddelijke status onder zijn Arabische broers.

Met Oscars-winnende cinematografie, prachtige locaties, groots opgezette scènes (met echte mensen, geen computer), de beroemde score van Maurice Jarre en een scenario gebaseerd op Lawrence’s eigen geschriften, is David Leans Lawrence of Arabia een meesterwerk.

In de loop van de jaren werd er flink in de film gesneden, maar in 1988 werd een reconstructie uitgevoerd. David Lean en de originele editor Anne V. Coates werkten vervolgens aan de film om Leans Directors Cut te creëren.

In deze versie, die nu liefdevol digitaal is hersteld door Sony Pictures Entertainment, kan de film weer worden bekeken, zoals hij in de eerste release bedoeld was. De film zal ook worden vertoond in zijn oorspronkelijke roadshow-formaat, met ouverture, pauze, entr’acte en exit-muziek.

Over de trailer:
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we twee dingen opmerken. Ten eerste is dit de Engelse trailer die is uitgebracht ter gelegenheid van de re-release. Daardoor is de trailer niet Nederlands ondertiteld. We vertonen de film deze zondag WEL met Nederlandse ondertiteling.

Ten tweede is deze trailer gemaakt ter promotie van vertoningen van de 70mm kopie. Die kunnen wij helaas niet afspelen om de simpele reden dat we niet in het bezit zijn van een 70mm filmprojector. Daarin zijn we geen uitzondering. In Nederland beschikt alleen het EYE Filmmuseum in Amsterdam over een actieve 70mm projector (al zijn er plannen om het aantal weer uit te breiden in het land).

Waarom dan deze trailer? Omdat die wel duidelijk de beeldkwaliteit van na de digitale revisie van een aantal jaren geleden laat zien. De beeldkwaliteit die ook bij ons te zien zal zijn.

 • David Lean\'s sandy epic still radiates greatness. An exhilarating, immersive experience.
  The Guardian
 • Both a stunning epic and a sensitive portrait of one of the greatest romantic legends of the 20th Century.
  Empire Online
 • To see it in a movie theater is to appreciate the subtlety of F.A. Young\'s desert cinematography.
  RogerEbert.com
 • Authentic desert locations, a stellar cast and an intriguing subject combine to put this into the blockbuster league.
  Variety
 • Alle loftuitingen en superlatieven die er ooit zijn uitgesproken over ‘Lawrence of Arabia’ zijn dik verdiend.
  Cinemagazine.nl

© 1962, renewed 1990 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 

aan het zoeken...