Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
L’Amant Double Geweest
sluiten
L’Amant Double

L’Amant Double

François Ozon

Jérémie Renier, Marine Vacth, Myriam Boyer

Thriller Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

107 minuten (zonder pauze)
Thriller

Wegens omstandigheden vervalt de vertoning van deze film op donderdag 12 oktober om 16.05 uur. Onze excuses voor het ongemak.

Cannes had in juni de première van deze nieuwste Ozon. Een geheel andersoortige film van de Franse cineast dan het daarvoor door hem in zwart-wit geschoten oorlogsdrama FRANTZ. In de erotisch getinte thriller L’AMANT DOUBLE valt er volop te genieten van Ozons fraaie en soms extreem gestileerde beeldtaal.

Door: John Bouten

Hier gaat het om een gewaagde en beklemmende erotische thriller die zwaar leunt op het boek Lives of the Twins van Rosamund Smith (1987), waarin er sprake is van een driehoeksverhouding tussen een ex-model en twee psychiaters met polariserende persoonlijkheden.

In de prent van Ozon is Chloé Fortin geen ex-model, maar een fragiele en depressieve jonge vrouw die voortdurend last heeft van buikkrampen waarvoor gynaecologen geen fysieke oorzaak kunnen vaststellen. De klachten hebben te maken met gebeurtenissen uit haar verleden en daarom besluit ze in therapie te gaan bij psychiater Paul Meyer. Paul blijkt een innemende persoon. Chloé raakt verliefd op hem en trekt al snel bij hem in. Al gauw merkt ze dat ook Paul een duister verleden heeft dat hij ondanks haar aandringen niet met haar wil delen.

Paul blijkt een tweelingbroer te hebben met wie hij een duister verleden deelt en geen contact meer heeft. Deze Louis Delord is ook psychiater en ze besluit bij hem in therapie te gaan om zo meer te vernemen over Paul. Louis blijkt in alles Pauls tegenpool te zijn en dat geldt ook voor zijn behandelmethode. Ze belandt op zoek naar dé waarheid in een verwarrend erotisch labyrint waarin ze steeds meer verdwaalt.

Natuurlijk blijkt eens temeer dat die ene waarheid niet bestaat. Dat kan frustrerend werken, maar ook juist uitdagend. Ozon laat meer dan genoeg ruimte om de kijker zelf te laten fantaseren over wat er nu precies aan de hand is. Voer voor (amateur)-psychoanalisten dus…

Marine Vacth die eerder al in Ozons JEUNE ET JOLIE de hoofdrol speelde, is in de rol van Chloé zeer overtuigend en ook Jérémie Renier speelt de tweeling met verve. Sommige shots, zoals het provocerende openingsshot waarin we close-up beginnen in een vagina en langzaam overgaan in een tranend oog, zouden wel eens filmgeschiedenis kunnen worden.

 

 • Prachtig, prikkelend en provocerend.
  de Volkskrant
 • Glorieus.
  Trouw
 • Erotische camp galore in Ozon\'s trashy thriller.
  De Filmkrant
 • Prachtige, prikkelende erotische thriller.
  VPRO Cinema
 • Gelaagd, intrigerend en sensueel.
  Filmvandaag.nl
aan het zoeken...