Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Federico Fellini 100 jaar – La Dolce Vita Geweest
sluiten

Federico Fellini 100 jaar – La Dolce Vita

Federico Fellini

Anita Ekberg, Marcello Mastroianni

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

174 minuten
Komedie, drama

Eenmalige vertoning van de Italiaanse klassieker in het kader van de honderdste geboortedag van regisseur Federico Fellini. De film viert dit jaar bovendien haar zestigste verjaardag.

Let op! Filmvertoning is met Nederlandse ondertiteling.

Marcello Mastroianni is de door de wol geverfde, cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde voluptueuze ‘starlet’ Sylvia (Anita Ekberg). In het kielzog van deze starlet deint Marcello mee op de golven van het Romeinse jetsetleven en ontdekt dat onder de vernislaag van ‘het zoete leven’ verveling, twijfel en chaos schuilen.

La Dolce Vita is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden.

Federico Fellini – 100 jaar
Op maandag 20 januari is het honderd jaar geleden dat de Italiaanse regisseur Federico Fellini werd geboren. Om dat moment niet geruisloos voor bij te laten gaan kun je rondom die datum in Filmhuis De Spiegel in Heerlen, Lumière Cinema Maastricht en bij ons terecht voor een aantal van zijn films.

Lezing Podium Babel
Tevens in Sittard geeft filmkenner Hans Bremmers op zondag 19 januari in Podium Babel een lezing over het leven en het werk van de Italiaanse grootmeester onder de titel Circus, vrouwen en dromen: de wereld van Federico Fellini. Aan de hand van fragmenten uit belangrijke films komen zowel de vorm en inhoud van zijn werk aan de orde. De lezing begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Podium Babel vind je aan de Engelenkampstraat 23 in Sittard (voormalige Mavo Land Van Gulick).

aan het zoeken...