Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Koyaanisqatsi – film bij De Salon
sluiten

Koyaanisqatsi – film bij De Salon

Godfrey Reggio

Documentaire
€ 10,00
€ 8,00
€ 7,00
€ 5,00
Filmhuis de Domijnen - Grote zaal
86 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Met inleiding van Kevin Toma

Koyaanisqatsi: Life out of Balance wordt vertoond in het kader van de expositie De Salon. Het is een documentaire uit 1982 van regisseur Godfrey Reggio met muziek van Philip Glass. Er is geen gesproken tekst in de film en de vertraging en versnelling in beeld en muziek hebben een hypnotiserend effect.

In de taal van de Hopi-indianen staat Koyaanisqatsi voor ‘leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven’.

Koyaanisqatsi wordt inmiddels als een klassieker beschouwd. De film laat zien hoe de mensheid zich heeft losgemaakt van de natuur. Met uitgebreide beelden van natuurlijke landschappen en elementaire krachten, toont de film vele beelden van de (in 1982) moderne beschaving en technologie.

Lezing door Kevin Toma
Geboren Sittardenaar en vaste filmrecensent van de Volkskrant Kevin Toma, zal deze documentaireklassieker uit 1982 vooraf voorzien van context. Hij zal in de inleiding aan de hand van beeldmateriaal Koyaanisqatsi naast vergelijkbare (oudere) films plaatsen en in de nabespreking juist wijzen op de invloed van Koyaanisqatsi.

Coronatoegangsbewijs
Denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Vergeet ook je legitimatiebewijs niet. Meer info vind je hier.

Filmhuis De Domijnen volgt het beleid van de Rijksoverheid i.h.k.v. de corona (of covid-19) regelgeving: dit betekent dat je toegang tot het filmhuis krijgt op vertoon van een geldig coronatoegangs- en ID-bewijs. In verband met een goede doorloop vragen wij je 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig te zijn. Lees meer.
aan het zoeken...