Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Koolhovens Keuze (met Martin Koolhoven) • Superheldenfilm Geweest
sluiten

Koolhovens Keuze (met Martin Koolhoven) • Superheldenfilm

Martin Koolhoven

Superhelden

Film&College
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

160 minuten
Film&College

Martin Koolhoven is er zelf bij!

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema.

 

Koolhovens Keuze is een filmtheaterprogramma dat 4 keer per jaar wordt gepresenteerd door Martin Koolhoven. Ieder kwartaal één voorstelling per theater. Elk kwartaal heeft een eigen thema waar rondom de fragment- en filmkeuze hangt. Maar – let wel –  ieder theater heeft weer zijn eigen hoofdfilm.
Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. filmfragmenten die hij heeft uitgekozen over het onderwerp, na de pauze volgt een hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond.

 

Programma:  Superhelden film

19:30 College Superheldenfilm

De superheldenfilm domineert al anderhalf decennium Hollywood, tot groot verdriet van veel filmmakers. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Ken Loach, David Cronenberg, Alejandro Iñárritu en Ridley Scott fulmineerden er al tegen en Bong Joon-ho gaf wel een héél originele reden op waarom hij nooit een superheldenfilm zou maken: hij kan er niet tegen om naar mensen in strakke kleding te kijken.

Je zou zeggen dat het een volledig nieuw fenomeen is, maar de superheld loopt al zo’n honderd jaar rond in het Amerikaanse culturele landschap. Vanavond kijkt Martin met het publiek naar de meest interessante films in het genre, dat dus al een tijdje bestaat.

20:30 Pauze
21:00 Hoofdfilm: Kung Fu Hustle

KUNG FU HUSTLE is een van de beste en grappigste films van deze eeuw en het grote meesterwerk van multitalent Stephen Chow, die al eind jaren tachtig naar het sterrendom was gekatapulteerd in Hong Kong.  De superster kreeg steeds meer interesse voor het werk achter de camera, waar hij uiteindelijk ook belandde. Na het grote succes vanShaolin Soccer maakte Chow zijn grootste hit, de gangsterkomedie Kung Fu Hustle en tevens uiterst Aziatische interpretatie van het fenomeen Superhelden

 

  • ...er is genoeg te beleven in de wondere wereld van Stephen Chow
    CineMagazine
aan het zoeken...