Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Kinderboekenweek Calamity Geweest
sluiten

Kinderboekenweek Calamity

Rémi Chayé

Venna van den Bosch (Stem), Vera Mann (Stem), Jonathan Demoor (Stem), Joost Claes (Stem), Enzo Coenen (Stem), Remi de Smet (Stem)

Jeugd
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

85 minuten (zonder pauze)
Jeugd
Nederlands

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane

Calamity’ Jane: een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girl power met haar begon! Calamity is een handgetekende 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. ‘De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend’, aldus Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid.

Deze film is geprogrammeerd in het kader van de Kinderboekenweek 2021. Meer informatie over onze Kinderboekenweek activiteiten vind je hier.

aan het zoeken...