Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Just 6.5
sluiten

Just 6.5

Saeed Roustaee

Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh

Thriller
€ 6,50
Filmhuis de Domijnen - Kleine zaal
135 minuten (zonder pauze)
Thriller

Bij ons geldt een mondkapjesplicht. Via de link hieronder (coronaregels) lees je wat dat betekent.

Just 6.5 is een zinderende politiefilm over de jacht van de Iraanse narcoticabrigade op een drugsbaron, maar ook een wrange bespiegeling op het onvermogen om drugsgebruik uit te bannen. Just 6.5 combineert de actie van een Hollywood-thriller met een inkijk in het Iraanse rechtssysteem. In het thuisland werd het een van de meest succesvolste binnenlandse films in de bioscoopgeschiedenis.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. De tweede film van Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde.

De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestaties en executies. De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustaee maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken.

Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse bioscoopgeschiedenis – buiten komedies om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

  • Just 6.5 is een venster op een wankele, nerveuze wereld. Hard en hartverscheurend.
    NRC
aan het zoeken...