Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Jusqu’à la garde – Laatste Kans Geweest
sluiten
Jusqu’à la garde – Laatste Kans

Jusqu’à la garde – Laatste Kans

Xavier Legrand

Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
Drama

Regisseur Legrand heeft met fenominaal spelende acteurs het alledaags conflict van een moeizame echtscheiding in een spannende en aangrijpende debuutfilm neergezet. Van het begin tot het einde word je vastgehouden in de leefwereld van de personages, die ‘Tot het uiterste’ gaan. In de rechtzitting zien wij een rechter, die worstelt met de vraag: Wie moet ik geloven? Won in Venetië de prijs voor beste regie en beste debuut.

Door: Leo Hendrikx

Net als de rechter worden wij heen en weer geslingerd tussen de frêle moeder Miriam (Léa Drucker) en haar imponerende man Antoine (Denis Ménochot). Als Antoine, overmeesterd door emoties, staat te janken ten overstaan van zijn vrouw en zoontje, spreken de gezichten in close-ups boekdelen van vertwijfeling. Regisseur Legrand zegt: “Ik wil dat de kijker meedenkt over de argumenten en worstelt”. “Wat is juist?” en: “Interessant aan huiselijk geweld is dat het zich buiten het zicht voltrekt”

Met fantastische rollen van Drucker en Ménochet als Juliens ouders, maar vooral de twaalfjarige, roodharige Thomas Gloria als Julien. Wat Legrand uit Julien heeft weten te halen is grandioos. De filmrecensent van Radio 4: ‘Legrand stond buiten de set Julien toe te schreeuwen hoe goed hij het deed. Juliens angst in zijn ogen, bijna ondraaglijk echt!’

Vette tip van ons, deze film. Gaan kijken dus!

 • In Jusqu\'à La Garde worden de emoties van een vechtscheiding bijna ondraaglijk echt in beeld gebracht.
  de Volkskrant
 • Spannende, aangrijpende debuutfilm van acteur Legrand met fantastische rollen van Drucker en Ménochet als Juliens ouders, maar vooral van de 12 jarige, roodharige Thomas Gloria als Julien zelf.
  VPRO Cinema
 • Jusqu\'à la garde is een simpele, maar zeer effectieve film die van een sober sociaal drama geleidelijk in een duistere hel verandert.
  Het Parool
aan het zoeken...