Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
In The Mood For Love & lezing door Kevin Toma Geweest
sluiten

In The Mood For Love & lezing door Kevin Toma

Wong Kar-Wai

Maggie Cheung, Ping Lam Siu, Tony Leung Chiu Wai & Lezing door Kevin Toma

Lezing
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

180 minuten
Lezing
Nederlands

So Close Together But So Distant: nabije afstand in de films van Wong Kar Wai

In The Mood For Love:

Deze liefdeswals geldt nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. De fotografie van Wong Kar Wai’s favoriete cameraman Christopher Doyle, het spel en de muziek laten je in een ritmisch vloeiend geheel getuige worden van diepe, onuitsprekelijke gevoelens. De onzichtbare dans wordt uitgevoerd door meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chan (Maggie Cheung), toevallig elkaars buren in een appartementengebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, de twee vinden excuses om elkaar te troosten, de liefde fakkelt omhoog maar de gevoelens die daarbij horen worden in het gareel gehouden.In the Mood for Love was in Cannes onderdeel van de Gouden Palm-competitie, kreeg een speciale prijs voor cinematografie en montage en Tony Leung won de Best Actor Award. De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, die beiden zeer sterk acteren, maakten de film tot een monument van esthetisch genot. Dat geldt ook voor de soundtrack, waarop crooner Nat King Cole te horen is.

Lezing: So Close Together But So Distant: nabije afstand in de films van Wong Kar Wai

De films van Wong Kar Wai kun je vaak haast proeven en ruiken, van de dromerige doorbraakfilm Days of Being Wild (1990) en het soms haast sprookjesachtige mozaïek Chungking Express (1994) tot het zalig melancholieke liefdesdrama In the Mood for Love (2000). Ongeëvenaard en hoogst invloedrijk is Wongs zacht zinderende spel met kleur, slow motion, sigarettenrook, schaduwspel en close-ups van kostuums en gezichten, waarbij onvervuld verlangen en het genadeloos verstrijken van de tijd steeds weer centraal staan. De lezing So Close Together But So Distant gaat in op de belangrijkste elementen van de zinnelijke wereld van Wong Kar Wai, van het camerawerk tot de muziek, en is doorspekt met prikkelende filmfragmenten en archiefmateriaal.

Kevin Toma (Sittard, 1974) is filmwetenschapper en filmjournalist voor onder meer de Volkskrant. Daarnaast verzorgt hij filmcursussen en lezingen door het hele land, maakt hij eigentijdse, veelgevraagde muziek voor zwijgende klassiekers en is hij dj.

Tot donderdag 24 juni 10.00 uur kun je uitsluitend een filmticket bestellen via een mailtje naar uitbalie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...