Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
IDFA Extended: Songs of Repression
sluiten

IDFA Extended: Songs of Repression

Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner

Documentaire
€ 8,50
€ 6,50
€ 5,25
Filmhuis de Domijnen - Kleine zaal
89 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Bij ons geldt een mondkapjesplicht. Via de link hieronder (coronaregels) lees je wat dat betekent.

De gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in de idyllische Duitse kolonie Colonia Dignidad, aan de voet van het Andesgebergte in Chili, spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie. De film is Nederlands ondertiteld.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Het Chileense Andesgebergte vormt het decor voor een op het eerste gezicht gezellig toeristisch attractiepark: Villa Baviera. Maar wie een rondleiding boekt, hoort over het schrikbewind dat ex-nazi Paul Schäfer hier in de jaren zestig voerde.

Ruim honderd Duitsers zijn na de dood van hun sekteleider in voormalig Colonia Dignidad blijven wonen. Soms openhartig, soms schoorvoetend vertellen de inmiddels bejaarde bewoners over de mishandelingen en het seksuele misbruik. En over de misdaden die ze zelf moesten uitvoeren. Iedereen heeft een eigen kijk op het duistere verleden. “Ze bedoelden het goed”, zegt een man over de elektroshocks die hij kreeg.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen.

Op documentairefestival CPH:DOX in Kopenhagen won Songs of Repression de internationale hoofdprijs en de prijs voor beste Deense documentaire. De film laat zien hoe een traumatische gebeurtenis een mensenleven kan veranderen. Het landschap dat aan het begin van de film zo sereen overkomt, verwordt tot een naargeestige getuige van het verleden. En de liedjes die velen als kind in de kolonie onschuldig meezongen, roepen nu bij de meesten een gevoel van woede en walging op.

IDFA Extended
Het grootste documentaire filmfestival ter wereld komt naar je toe dit jaar! Onder de naam IDFA Extended zie je zeven hoogtepunten uit de line-up van het Amsterdamse festival in ons Filmhuis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld.

Het programma voor deze dag:

Zondag 6 december
14.00 uur | IDFA Extended: Notturno
16.15 uur | IDFA Extended: Songs of Repression

aan het zoeken...