Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
IDFA Extended: Notturno
sluiten

IDFA Extended: Notturno

Gianfranco Rosi

Documentaire
€ 8,50
€ 6,50
€ 5,25
Filmhuis de Domijnen - Kleine zaal
100 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Bij ons geldt een mondkapjesplicht. Via de link hieronder (coronaregels) lees je wat dat betekent.

Impressionistisch verslag vanuit de grensregio’s van Irak, Syrië en Libanon. Regisseur Gianfranco Rosi (Fuocoammare) toont de ellende en de veerkracht van het dagelijks leven in deze regio’s. Het schitterende camerawerk, vaak bij avond- of ochtendlicht, vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid. De film is Nederlands ondertiteld.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

De grensgebieden van Irak, Koerdistan, Syrië en Libanon, waar Notturno werd opgenomen, zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert niettemin een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat.

Notturno toont het dagelijks bestaan van een gezin dat slaapt en leeft in één kamer, volgt een eendenjager op zijn nachtelijke kanotocht en legt de voorbereidingen op een toneeluitvoering in een zorginrichting vast. Het zijn vaak serene, soms zelfs humoristische taferelen, maar op de achtergrond klinkt regelmatig geschut. Troosteloze, modderige opvangkampen tonen de nasleep van alle conflicten. Ronduit huiveringwekkend zijn de getuigenissen van jonge kinderen die beschrijven welke gruwelen ze ISIS-strijders zagen begaan.

Gianfranco Rosi (Sacro GRAFuocoammare), de documentairemaker die filmt als een schilder, laat de scènes voor zich spreken. Het schitterende camerawerk, vaak bij avond- of ochtendlicht, vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid.

IDFA Extended
Het grootste documentaire filmfestival ter wereld komt naar je toe dit jaar! Onder de naam IDFA Extended zie je zeven hoogtepunten uit de line-up van het Amsterdamse festival in ons Filmhuis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld.

Het programma voor deze dag:

Zondag 6 december
14.00 uur | IDFA Extended: Notturno
16.15 uur | IDFA Extended: Songs of Repression

aan het zoeken...