Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Cinema Special • I don’t wanna dance Geweest
sluiten

Cinema Special • I don’t wanna dance

Flynn von Kleist

Yfendo van Praag, Romana Vrede, Daniel Kolf

drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

89 minuten (zonder pauze)
drama

Joey (15) moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het meemaakte.

 

Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk? I Don’t Wanna Dance is een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het zelf meemaakte.

In samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en Filmhuis de Domijnen is er op 19 & 26 oktober een speciaal filmprogramma samengesteld in relatie tot de tentoonstelling ‘Wij….. doorbreken de cirkel van geweld’. Op 19 en 26 oktober spelen hier twee Nederlandse films met als thema kindermishandeling door verwaarlozing (I don’t wanna dance) en seksueel misbruik (Buiten is het feest). Met voor- of nagesprek.

“Iedereen moet veilig kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. De problematiek van huiselijk geweld is complex. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer hiervan.” – https://wijdoorbrekendecirkel.nl/

 

Tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

De landelijke rondreizende tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. De tentoonstelling is van 11 oktober tot 1 november te bezoeken op het Hub Dassenplein in Sittard. Komt u de tentoonstelling bekijken? 

Waarom in Sittard-Geleen?

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat kan zij niet alleen. Iedereen kan daarin iets betekenen. Met deze reizende tentoonstelling roepen wij de samenleving op om mee te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

De gemeente Sittard-Geleen heeft in samenwerking met Stichting Open mind en het Programma Geweld hoort nergens thuis, de initiatiefnemers, deze reizende multimediale tentoonstelling naar Sittard-Geleen gehaald. Omdat we willen laten zien dat u niet alleen staat, dat er hulp beschikbaar is en er plekken zijn waar u hierover kunt praten. Met elkaar of anoniem. Daarbij willen we omstanders en professionals op weg helpen met hulp en advies. En iedereen laten weten dat huiselijk geweld en kindermishandeling onze aandacht nodig heeft. 

https://www.sittard-geleen.nl/actueel/Home/Nieuwsoverzicht/Tentoonstelling_WIJ_doorbreken_de_cirkel_van_geweld

Hulp nodig?

Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote impact op iemands leven. Erover praten kan een begin zijn om de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk op: www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, of neem contact op met Veilig Thuis Zuid-Limburg, via telefoonnummer 0800 2000 of via de chatfunctie www.veiligthuiszl.nl. Contact opnemen kan altijd ook anoniem.

Doe mee! Deel uw tips, verhalen en ervaringen op social media met #wijdoorbrekendecirkelvangeweld

 

          

  • Acteur Yfendo van Praag (17) is een natuurtalent in realistisch jeugddrama I Don’t Wanna Dance
    Volkskrant
aan het zoeken...