Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Human Flow Geweest
sluiten

Human Flow

Ai Weiwei

documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

140 minuten (zonder pauze)
documentaire

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van Ai Weiwei

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van Ai Weiwei, die met 25 camerateams in meer dan twintig landen filmde. Het levert soms surrealistische taferelen op; tentenkampen tussen de rails waar Griekse treinen toeterend doorheen rijden; vanaf grote hoogte gefilmde, perfect symmetrische rijen tenten waartussen stipjes als mieren bewegen en groepen volledig in het wit geklede Afrikanen in Italië, die eerder weggelopen lijken uit een kunstproject dan een oorlogsgebied.

 

Musica Sacra is voor het 2e jaar in Sittard! Als Filmhuis hebben we een gezamenlijke programmering opgemaakt met Lumière Cinema Maastricht. In de foyer vind je de foto-expositie Children of the Labyrinth van Marieke van der Velden en Philip Brink, waarin gevluchte ouders brieven aan hun kinderen hebben geschreven.

Kijk voor het volledige programma van Musca Sacra op: https://www.musicasacramaastricht.nl/

 

De Chinese kunstenaar maakt niet alleen de amper te bevatten omvang van het probleem en de eindeloze stromen mensen duidelijk, maar ook de individuele tragiek van de vluchtelingen. Weiwei dwingt je – letterlijk – deze mensen diep en lang in de ogen te kijken en gaat voorbij de anonieme krantenkoppen waar we zo langzamerhand immuun voor zijn geworden.

2017, regie: Ai Weiwei, Duitsland, 140 minuten
Gesproken talen: Engels, Arabisch
Nederlands ondertiteld

  • \'Niemand is zo bekend met het vluchtelingenprobleem als ik\'
    Volkskrant
aan het zoeken...