Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Hannah: Buddhism’s Untold Journey Geweest
sluiten

Hannah: Buddhism’s Untold Journey

Adam Penny & Marta György Kessler

Hannah Nydahl

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Engels (NL ondertiteld)

Docfest komt weer naar Sittard-Geleen en deze keer neemt het Maastrichtse documentaire filmfestival Hannah: Buddhism’s Untold Journey mee. De film vertelt het verhaal van Hannah Nydahl en haar avontuur om het Tibetaanse boeddhisme naar het Westen te brengen.

Let op! Van deze film is alleen een Engelse trailer beschikbaar. De hoofdfilm is Nederlands ondertiteld!

Uit haar wilde en idealistische roots als hippie in Kopenhagen volgt de film Hannah en haar man Ole naar de hedonistische stad Kathmandu, waar ze in 1968 twee van de eerste westerse studenten van Zijne Heiligheid de 16e Karmapa werden – de eerste bewust gereïncarneerde lama van Tibet, en de man die hun leven voor altijd zou veranderen.

In het hart van de film ligt het unieke en inspirerende liefdesverhaal van Hannah en Ole en hun niet aflatende toewijding om het boeddhisme naar het Westen te brengen. Van Europa en Noord-Amerika, tot de val van het communisme in Oost-Europa en Rusland tot de ontvoering door guerrillastrijders in Zuid-Amerika, de film portretteert het pad van een grote vrouw in de voorhoede van een turbulente, steeds veranderende wereld.

‘Hannah’ onderzoekt hoe het boeddhistische ideaal van vrijheid, in al zijn vormen, vandaag belangrijker is dan ooit en waarom alles wat Tibetaans is niet als heilig moet worden beschouwd. Het resultaat is een film die levendig en rijk is aan zowel inhoud als stijl, een bewijs van een prachtige vrouw en het leven dat ze opdroeg aan het boeddhisme.

aan het zoeken...