Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Hallelujah: Leonard Cohen & Concert Bert van den Bergh Geweest
sluiten

Hallelujah: Leonard Cohen & Concert Bert van den Bergh

Met Bert van den Bergh

Leonard Cohen

documentaire-muziekfilm
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

178 minuten
documentaire-muziekfilm

Muziek & Cinema special rondom Leonard Cohen! met Bert van den Bergh & band.

 

Programma

14:30 inloop

15:00 start concert

16:00 einde – korte pauze

16:15 start film

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust.

 

 

 

De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma.

Bert doet dit eigenwijs op geheel eigen wijze, hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn.     

Bert weet de kern van die songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden.

Bert wordt begeleid door:   Tessa Kersten – Zang, Winnares ‘Holland’s Got Talent’.  Ton Clout – gitaar, Studeerde aan het conservatorium te Hilversum (o.a. bij Wim Overgaauw).  Hanz Martenz – piano – toetsen, Speelde met nationaal en internationaal bekende artisten waar onder Ilse de Lange, Rob de Nijs, Vince Gill (the Eagles), Steve Wariner (USA).

aan het zoeken...