Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Gouden Kalf Beste Film – Bankier van het Verzet Geweest
sluiten
Gouden Kalf Beste Film – Bankier van het Verzet

Gouden Kalf Beste Film – Bankier van het Verzet

Joram Lürsen

Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

123 minuten (zonder pauze)
Drama

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. Winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Film 2018.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Filmvertoning voor blinden en slechtzienden
Deze film is dankzij de Earcatch app ook te volgen voor blinden en slechtzienden. Middels een app op je smart device (telefoon of tablet) kun je aan de hand van audiodescriptie de film volgen. Op de website van Earcatch staat het ‘hoe en wat’ duidelijk beschreven. Wij als Filmhuis zijn niet verantwoordelijk voor de juiste functionaliteit van deze app. De app werkt alleen bij films die op de website van Earcatch staan vermeld.

Let op: je moet het wel zelf doen. Dus de app downloaden (Apple en Android) en een hoofdtelefoon meenemen naar het Filmhuis. Kom dus goed voorbereid naar ons Filmhuis: download de app, denk aan een hoofdtelefoon en zorg dat je smartphone of tablet is opgeladen!

aan het zoeken...