Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Gordon & Paddy Zaak van de Gestolen Nootjes Geweest
sluiten
Gordon & Paddy Zaak van de Gestolen Nootjes

Gordon & Paddy Zaak van de Gestolen Nootjes

Linda Hambäck

Lina Jansson, Linda Hambäck

Kinderfilm
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

62 minuten (zonder pauze)
Kinderfilm

Charmante kinderfilm uit Zweden waarin de pad ‘inspecteur Gordon’ en de muis Paddy allerlei mysteries in het bos moeten oplossen. De vos lijkt bijna overal de schuld van de krijgen, maar is hij ook de dader?

Politie-inspecteur Gordon leidt een rustig bestaan, optreden van de politie is maar zelden nodig in het vreedzame Dierenbos. Op een avond, terwijl de sneeuw neerdwarrelt, krijgt Gordon bezoek van een eekhoorn. Iemand heeft zijn volledige voorraad noten gestolen. Hoe moet hij nu de winter doorkomen? Inspecteur Gordon vermoedt dat de vos bij de diefstal betrokken is. Tijdens het onderzoek ontmoet Gordon een slimme muis. Ze heeft geen naam, geen huis en geen werk. Gordon noemt haar Paddy, laat haar op het politiebureau slapen en stelt haar aan als zijn assistent.

Gordon en Paddy vormen een excellent team. Paddy leert snel, heeft een uitstekend reukvermogen en kan dingen die Gordon niet kan, zoals in een boom klimmen en plat op de buik liggend spionneren. Samen lossen ze de zaak over de verdwenen noten op. Als blijkt dat de vos hier niet bij betrokken was, halen alle dieren opgelucht adem.

Gordon besluit om Paddy als zijn opvolger te benoemen, zodat hij met pensioen kan gaan. Paddy is nauwelijks geïnstalleerd of een nieuwe zaak kondigt zich aan. Er is een ei verdwenen uit het nest van de eksters. En weer zijn er de geruchten dat de vos terug is in het bos. De dieren verstoppen zich in hun nesten en proberen Paddy te overtuigen dat zij de hulp van Gordon nodig heeft. Maar Paddy wil bewijzen dat zij de verdwijning van het ei zonder hulp kan oplossen.

Maar als er twee jonge dieren worden vermist, wordt het Paddy te veel. Ze vraagt de ervaren inspecteur Gordon om hulp. Samen lossen ze de zaak op. Had de vos er dit keer wel iets mee te maken?

Filmvertoning voor blinden en slechtzienden
Deze film is dankzij de Earcatch app ook te volgen voor blinden en slechtzienden. Middels een app op je smart device (telefoon of tablet) kun je aan de hand van audiodescriptie de film volgen. Op de website van Earcatch staat het ‘hoe en wat’ duidelijk beschreven. Wij als Filmhuis zijn niet verantwoordelijk voor de juiste functionaliteit van deze app. De app werkt alleen bij films die op de website van Earcatch staan vermeld.

Let op: je moet het wel zelf doen. Dus de app downloaden (Apple en Android), de filmaudio binnen de app downloaden en een hoofdtelefoon meenemen naar het Filmhuis. Kom dus goed voorbereid naar ons Filmhuis: download de app, download de audiotrack van de film binnen in de app, denk aan een hoofdtelefoon en zorg dat je smartphone of tablet is opgeladen!

  • Fraaie animatiefilm met liefdevolle details.
    de Volkskrant
aan het zoeken...