Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Finding Your Feet – Laatste Kans Geweest
sluiten
Finding Your Feet – Laatste Kans

Finding Your Feet – Laatste Kans

Richard Loncraine

Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley

Komedie
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

111 minuten (zonder pauze)
Komedie

“Dé feelgood film van het jaar” staat groot op de poster. Lekker genieten dus van de befaamde ‘film met een lach en een traan’. FINDING YOUR FEET is zoals de beste Britse komedies: nooit alleen de humor brengen, maar deze komedies diepte geven tegen de achtergrond van ‘s levens beproevingen zoals ziekte, dood en blijvend onbegrip.

Door: Heleen Heins

Het puikje van de Engelse acteurs en actrices is bijeen. De film draait om Imelda Staunton (VERA DRAKE, PRIDE) die als kersverse ‘Lady’ de schokkende ontdekking doet dat haar man al vijf jaar vreemd gaat en daarvoor haar beste vriendin heeft uitgekozen. Met opgestreken zeil blaast zij de aftocht uit haar immense villa naar haar enige zus, die een gezellig flatje bewoont (Celia Imre, THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL 1 en 2). Met lak aan conventies behoudt deze zus haar vitaliteit met een wekelijkse dansclub en zwemmen in de buitenlucht! Bovendien heeft zij een hechte vriendenkring, waarin Timothy Spall (MR.TURNER, THE PARTY) uitblinkt in galant gedrag.

Zoals in avonturenfilms de held een bepaalde ontwikkeling doormaakt door opdrachten te vervullen, zo is de heldin geroepen om een innerlijke reis aan te gaan en zichzelf beter te leren kennen om daarna het heft van haar leven in eigen hand te nemen.

Zo ook hier. Na een aantal verwikkelingen en verfrissende levenslessen gaat de heldin nog een keer overstag door te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Een heel jonge engel helpt haar te doorzien dat zij zichzelf bedriegt.

Dan wordt er in de beste traditie van de romcom (zie WHEN HARRY MET SALLY) heel hard gerend om te voorkomen dat die allerbelangrijkste persoon voor altijd verdwijnen zal. Omdat onze ‘Lady’ een pensionada is, gaat ze een stukje op de fiets! Zo zijn er meer leuke en frisse grapjes in deze hartverwarmende komedie.

aan het zoeken...