Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Filmcollege Kunst in Film – Muziek
sluiten
Filmcollege Kunst in Film – Muziek

Filmcollege Kunst in Film – Muziek

Jan Salden

Lezing Film
€ 12,00
€ 10,00
Filmhuis de Domijnen - Kleine zaal
180 minuten
Lezing
Nederlands

Jan Salden laat je in 6 bijeenkomsten zien hoe film omgaat met de verschillende andere kunstvormen. Hoe film die kunstvormen en de uitvoerders ervan als onderwerp kiest (inhoud dus) of juist aspecten van die kunstvorm gebruikt in de vorm. Een fascinerende reis door de kunsten waaruit blijkt dat de grenzen tussen de verschillende kunstvormen wellicht minder scherp zijn dan men in eerste instantie verwachtte. Deze keer: muziek.

Het leven van muzikanten, bands en componisten is een terugkerend onderwerp in film. Muziekfilms zijn anno 2020 mateloos populair, zowel in de filmtheaters als in de bioscopen. Dat kan een film zijn die ontstond rond popsterren zoals The Beatles (A Hard Days Night), Prince (Purple Rain), of Queen (Bohemian Rhapsody), maar het kon ook de levensloop vertellen van een groot componist zoals Mozart (Amadeus), Beethoven (Copying Beethoven) of Ian Curtis van Joy Division (Control).

Maar ook volstrekt fictieve verhalen over muziekbeoefenaars vonden hun weg naar het witte doek, zoals Whiplash, The Commitments en natuurlijk This is Spinal Tap.

De volgende college-datums zijn als volgt:

Woensdag 22 april
Literatuur
Koop je tickets voor dit college via deze link.

Woensdag 29 april
Theater en dans
Koop je tickets voor dit college via deze link.

Woensdag 6 mei
Film
Koop je tickets voor dit college via deze link.

aan het zoeken...