Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Filmcollege Crime – De Gangsterfilm Geweest
sluiten
Filmcollege Crime – De Gangsterfilm

Filmcollege Crime – De Gangsterfilm

door Jan Salden

Thriller
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

180 minuten
Thriller

In de vijfde editie van de reeks filmcolleges staat de gangsterfilm centraal.

Wie aan film gangsters denkt, denkt al snel aan één naam: Don (Vito) Corleone. Of misschien aan twee: Don Corleone en Tony Montana. Twee gangster filmkarakters die onsterfelijk zijn gemaakt door hun vertolkingen door respectievelijk Marlon Brando en Al Pacino. De quotes uit de films en de silhouetten van hun hoofd uit The Godfather en Scarface maken anno 2018 deel uit van onze popcultuur. Ze zijn te vinden op T-shirts, mokken, posters, buttons, vlaggen, stickers, enzovoorts.

Maar er is natuurlijk veel meer dan deze twee klassiekers. Heel veel meer. Onze ‘little friend’ Jan Salden onderwerpt de gangsters en hun films deze avond aan een loepzuivere analyse. Een niet te weigeren college dus.

Na de pauze van ongeveer een kwartier kijken we de bijpassende film: Le conseguenze dell’amore van Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Youth, Loro) met in de hoofdrol zijn vaste mannelijke muze Tony Servillo. Servillo speelt de vijftigjarige Titta di Girolamo die al acht jaar in een anonieme hotelkamer in Zwitserland woont en een onbespreekbaar geheim met zich mee draagt. Niet persé de blauwdruk van een gangsterfilm, maar een interessante benadering van de gangster vanuit een ander perspectief. Het zijn net mensen.

De meeste recente samenwerking tussen acteur Toni Servillo en regisseur Paolo Sorrentino, LORO, is vanaf donderdag 6 december t/m woensdag 2 januari bij ons te zien. Tickets voor die film koop je hier.

Zie ook:

Filmcollege Crime – Spoofs en Parodieën

aan het zoeken...