Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Een Zee van Vlinders & inleiding door curator Cees de Boer Geweest
sluiten

Een Zee van Vlinders & inleiding door curator Cees de Boer

Richard Dols

Stefan Cools (zichzelf), Sandra van den Beuken (zichzelf)

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

120 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Nederlands

De solotentoonstelling van Stefan Cools Uit het leven van een vlinder bij Museum De Domijnen is de uitkomst van een ruim twee jaar durende samenwerking tussen kunstenaar en curator. Nu de presentatie in het museum vier maanden heeft gestaan, is het een uitgelezen moment voor een terugblik. Curator van de tentoonstelling Cees de Boer vertelt over zijn samenwerking met de kunstenaar, én de samenwerking van de kunstenaar met de natuur. Hij licht toe hoe, op basis van deze samenwerkingen, langzamerhand voor de beeldende kunst een andere rol ontstond dan gebruikelijk. De tentoonstelling heeft voor kunstenaar Stefan Cools en vooral voor een publiek van oud en jong veel betekend. De Boer zal tevens toelichten waarom Uit het leven van een vlinder een bijzonder plek inneemt in de actuele beeldende kunst, waarin steeds meer aandacht is voor natuur en ecologie, niet alleen als thema maar ook als werkwijze.

 

Aansluitend vind de filmvertoning plaats van Een zee van vlinders van documentairemaker Richard Dols. De documentaire over Stefan Cools en Sandra van den Beuken geeft een actueel beeld van de mogelijkheid om hedendaagse problemen en oplossingen voor de inheemse natuur, die veraf lijken, dichtbij en tastbaar te maken. Op een intrigerende wijze krijgen we inzicht in de natuur om ons heen die op meerdere plekken uit balans is. Het toont ook de persoonlijke ontwikkeling en strijd van kunstenaars Stefan Cools en Sandra van den Beuken die gelijk loopt aan de verwondering en hoe het ingrijpen van de mens in de natuur desastreus kan zijn. Aan de hand van de vlinder leren Van den Beuken en Cools de natuur te begrijpen. Inzichten die leiden naar een duurzamere, meer lokale wereld.

Extra reden om naar de film + lezing + museumbezoek te komen: 

Stefan Cools en Sandra van den Beuken krijgen dit jaar op 17 november de Prins Bernhard Cultuurprijs uitgereikt. 

 

Programma:

19:00 – 19:30: Inloop

19:30 – 20:15: Lezing Cees De Boer
20:15 – 21:15: Filmvertoning Een zee van vlinders

21:15 – 22:00: Bezoek tentoonstelling Uit het leven van een vlinder en borrel

 

Curator van de tentoonstelling is Cees de Boer. Hij publiceert regelmatig over kunst in relatie met natuur en wetenschap. De Boer was in 2015 co-curator van het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië met de internationaal spraakmakende presentatie van werk van Herman de Vries ‘To be all ways to be.’

 

(Foto door Moniek Wegdam) De Domijnen
Uit het leven van een vlinder
Portret Cees de Boer

 

 

aan het zoeken...