Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Een Ogenblik Met • Inez Derksen
sluiten

Een Ogenblik Met • Inez Derksen

Richard Dols in gesprek met Inez Derksen

Filmavond
180 minuten (zonder pauze)
Filmavond

artistiek leider & regisseur theatergezelschap Het Laagland

In deze Een Ogenblik Met gaat Richard Dols in gesprek met Inez Derksen

 

Voor Inez als theatermaker is filmbezoek haar ultieme manier om zich met onbevangen ogen over te geven en onder te laten dompelen in nieuwe werelden. Grote emoties en sensaties beleven en dan een beetje ontheemd weer naar buiten komen. Als er na afloop werkelijk ‘iets’ (groots of kleins) in haar perspectief of wereldbeeld gewijzigd blijkt, is het bezoek het meest geslaagd. Het liefst zou ze altijd nog een kwartiertje in het donker van de zaal blijven zitten, voordat het genadeloze licht van de realiteit weer binnendringt. Aansluitend vertonen we als hoofdfilm de keuze van Inez.

 

Derksen staat bekend om haar energieke, fantasievolle familievoorstellingen voor 8 tot 108 jaar. Hierbij weet ze het intense spelplezier van haar bevlogen acteurs en de inhoudelijke rijkdom van grote verhalen of van iconische heldenfiguren verrassend eenvoudig te verbinden aan zeer persoonlijke, kwetsbare verhalen, die voor een grote gelaagdheid en veel herkenning bij haar publiek zorgen. Recente voorstellingen zijn PIPPIPOWERRRRR en Met Zonder Ballen. We hebben er heel veel zin in, deze Een Ogenblik Met wil je niet missen!

 

Derksen staat bekend om haar energieke, fantasievolle familievoorstellingen voor 8 tot 108 jaar. Hierbij weet ze het intense spelplezier van haar bevlogen acteurs en de inhoudelijke rijkdom van grote verhalen of van iconische heldenfiguren verrassend eenvoudig te verbinden aan zeer persoonlijke, kwetsbare verhalen, die voor een grote gelaagdheid en veel herkenning bij haar publiek zorgen.

 

Een Ogenblik Met Is een programma waarin we samen met één gast, die verwant is aan de regio Sittard-Geleen-Born, door zijn/haar favoriete en meest inspirerende fragmenten uit de filmgeschiedenis lopen.

Bereid je voor op verrassende momenten en fragmenten. Een avondvullend programma in het Filmhuis waarin we onze gast beter leren kennen en we afsluiten met zijn/haar/hen favoriete of meest inspirerende film.

 

Inez Derksen (1967) is theaterregisseur, artistiek directeur en medeoprichter van Het Laagland. In 1993 studeerde ze af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien ontwikkelt en regisseert theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Dat doet ze -sinds de oprichting in 2001- vanuit Het Laagland, maar ook regelmatig als gastregisseur in Duitsland.

De essentie van groeien en de worsteling die hiermee gepaard gaan spelen steevast zo’n grote rol in de missie van Het Laagland én in haar voorstellingen, dat ze zowel kinderen als volwassenen aanspreken en bemoedigen.

Daarnaast gaat haar hart uit naar het produceren van kleinschalige, intieme theaterprojecten, waarbij (al dan niet op een bijzondere locatie) een veilige ruimte voor het publiek wordt gecreëerd. Binnen deze geborgen setting wordt gezamenlijk een emotionele en vaak troostrijke ervaring beleefd rondom extra beladen of gevoelige thema’s, zoals kinderen in combinatie met verlies, ziekte of de dood, die door haar artistiek team even zorgvuldig als lichtvoetig én onontkoombaar worden overgebracht.
Inez coacht waar mogelijk nieuw talentvol theatertalent, binnen en buiten Het Laagland.

In 2016 ontving Derksen de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, voor haar bijdrage aan de kwaliteit van kunst en cultuur voor jeugd.

aan het zoeken...