Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Docfest presenteert: Paradogma Geweest
sluiten

Docfest presenteert: Paradogma

Marijn Poels

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

94 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Engels (NL ondertiteld)

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? In samenwerking met Docfest en Mediavalley Sittard organiseren we een speciale vertoning van de documentaire Paradogma van Limburger Marijn Poels. Poels is deze avond zelf aanwezig.

Docfest, het documentaire festival in Maastricht, zal vanaf november iedere maand de zaal een avond overnemen en spraakmakende en opmerkelijke documentaires presenteren aan geïnteresseerd publiek.

Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled. Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daaraan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Dat lijkt het debat te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht. Poels gaat in Paradogma op zoek naar het waarom achter dit fenomeen.

Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

Hoeveel mag je nog zeggen? Luister naar het interview met Marijn op NPO Radio1.

aan het zoeken...