Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
De Nederlandse Filmnacht – Dirty God Geweest
sluiten

De Nederlandse Filmnacht – Dirty God

Sacha Polak

Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

104 minuten (zonder pauze)
Drama
Engels (NL ondertiteld)

Actrice Vicky Knight en producent Marleen Slot aanwezig!

De Nederlandse Filmnacht is een speciale avond met randprogramma rondom een nieuwe film van Nederlandse makers. Deze keer met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Dirty God was dit jaar de openingsfilm van het Filmfestival Rotterdam en werd als eerste Nederlandse film ooit opgenomen in de hoofdcompetitie van het Sundance filmfestival in Amerika.

Bij deze voorpremière zijn actrice Vicky Knight en producent Marleen Slot aanwezig.

De jonge Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende brandwonden. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God is een mooi verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Voor de hoofdrol van Jade castte regisseuse Sasha Polak de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Vicky vertelde er in januari voorafgaand aan de wereldpremière in Rotterdam over in Nieuwsuur.

De Nederlandse Filmnacht is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), EYE Filmmuseum, het Nederlands Filmfonds, het Nederlands Film Festival en De Filmkrant.

aan het zoeken...