Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
De man uit Rome • 2e paasdag special
sluiten

De man uit Rome • 2e paasdag special

& nagesprek met regisseur Jaap van Heusden

Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading

Drama
€ 10,00
€ 8,00
€ 7,50
Filmhuis de Domijnen - Grote zaal
107 minuten (zonder pauze)
Drama

In Limburg en Sittard! opgenomen.

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

 

Aansluitend aan de film gaan we in gesprek met regisseur Jaap van Heusden!

Dit wordt een bijzondere 2e paasdag. Enkele van de opnames werden vorig jaar op nog geen steenworp afstand van het Filmhuis gemaakt en vandaag kun je na de film vragen stellen aan de regisseur.

In een tijd waarin nepnieuws en leugens het weefsel van onze samenleving ondermijnen, wordt de sceptische priester Filippo (37) door het Vaticaan gestuurd om een vermeend wonder te onderzoeken. Een video van een huilend Mariabeeld ging viral en Filippo, wereldwijd berucht om het ontkrachten van vermeende wonderen, komt naar de grensgemeenschap in Limburg, die in de greep is van een collectief trauma dat zich vier jaar geleden voltrok. Hij krijgt te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. Térèse (19), de dochter, is een ongrijpbare zwijgende jonge vrouw, die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Hij is gewend mensen te ondervragen en forensisch onderzoek te doen, maar zijn technocratische aanpak botst met het diepe verdriet van de mensen in het dorp. Bovendien voelt hij zich aangetrokken tot de mysterieuze Térèse. Naarmate hij dichter bij een oplossing van de zaak komt, raakt hij verder verstrikt in het verdriet van het dorp en in een reeks schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

 

 

 

  • “De vraag is altijd: hoeveel hebben mensen nodig?”
    Filmkrant
aan het zoeken...