Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
CINEMA SELECT • I Never Cry Geweest
sluiten

CINEMA SELECT • I Never Cry

Piotr Domalewski

Arkadiusz Jakubik, Zofia Stafiej, Kinga Preis

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

98 minuten (zonder pauze)
Drama

Ontroerend drama van een nieuwe stem in de Poolse cinema.

Maar weinig media berichten erover: de exodus van Poolse arbeidskrachten naar andere landen van de EU. Als gevolg daarvan groeien tienduizenden Poolse kinderen grotendeels op zonder hun ouder(s) om zich heen. I Never Cry is een vaardig gefilmd en ontroerend drama, getekend door zwarte humor en empathie, in een stijl die doet denken aan het werk van Ken Loach, niet geheel toevallig Domaleswki’s favoriete regisseur. Een ontroerend drama van een nieuwe stem in de Poolse cinema.

Piotr Domalewski laat zien hoe deze ‘Euro-wezen’ zich door het leven slaan. Een ontroerend drama van een nieuwe stem in de Poolse cinema. De 17-jarige Ola vertrekt naar Ierland om het lichaam van haar vader terug te brengen naar Polen nadat hij is omgekomen bij een bouwongeval. Ola wil vooral weten of hij geld had gespaard voor de auto die hij haar had beloofd. Ze gaat op haar eigen street wise manier om met buitenlandse bureaucratie en leert haar vader beter kennen. Piotr Domalewski’s speelfilmdebuut Silent Night (2017) was al indrukwekkend en won in Polen zelf vrijwel alle prijzen, maar bleef buiten eigen land beperkt tot een bescheiden festivalcircuit. I Never Cry beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van San Sebastián in de ‘new directors’-sectie en won daarna prijzen in Cottbus en Dublin.

Deze film wordt Engels ondertiteld.

Cinema Select

In de reeks Cinema Select tonen we unieke (auteur)films van dit moment. We geven deze films een bijzonder plekje zodat zij de weg vinden naar ons Filmhuispubliek.

aan het zoeken...