Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Cinema Special • Buiten is het feest & nagesprek Geweest
sluiten

Cinema Special • Buiten is het feest & nagesprek

Jelle Nesna

Abbey Hoes, Georgina Verbaan

Boekverfilming
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

95 minuten (zonder pauze)
Boekverfilming

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

Zwijgen of vechten, dat is de keus waar de succesvolle zangeres Sonne voor komt te staan wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt. Indringend drama met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht. Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen. Geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen, naar de roman van Arthur Japin.

In samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en Filmhuis de Domijnen is er op 19 & 26 oktober een speciaal filmprogramma samengesteld in relatie tot de tentoonstelling ‘Wij….. doorbreken de cirkel van geweld’. Op 19 en 26 oktober spelen hier twee Nederlandse films met als thema kindermishandeling door verwaarlozing (I don’t wanna dance) en seksueel misbruik (Buiten is het feest). Met voor- of nagesprek.

“Iedereen moet veilig kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. De problematiek van huiselijk geweld is complex. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer hiervan.” – https://wijdoorbrekendecirkel.nl/

 

Tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

De landelijke rondreizende tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. De tentoonstelling is van 11 oktober tot 1 november te bezoeken op het Hub Dassenplein in Sittard. Komt u de tentoonstelling bekijken?

Waarom in Sittard-Geleen?

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat kan zij niet alleen. Iedereen kan daarin iets betekenen. Met deze reizende tentoonstelling roepen wij de samenleving op om mee te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

De gemeente Sittard-Geleen heeft in samenwerking met Stichting Open mind en het Programma Geweld hoort nergens thuis, de initiatiefnemers, deze reizende multimediale tentoonstelling naar Sittard-Geleen gehaald. Omdat we willen laten zien dat u niet alleen staat, dat er hulp beschikbaar is en er plekken zijn waar u hierover kunt praten. Met elkaar of anoniem. Daarbij willen we omstanders en professionals op weg helpen met hulp en advies. En iedereen laten weten dat huiselijk geweld en kindermishandeling onze aandacht nodig heeft.

https://www.sittard-geleen.nl/actueel/Home/Nieuwsoverzicht/Tentoonstelling_WIJ_doorbreken_de_cirkel_van_geweld

Hulp nodig?

Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote impact op iemands leven. Erover praten kan een begin zijn om de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk op: www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, of neem contact op met Veilig Thuis Zuid-Limburg, via telefoonnummer 0800 2000 of via de chatfunctie www.veiligthuiszl.nl. Contact opnemen kan altijd ook anoniem.

Doe mee! Deel uw tips, verhalen en ervaringen op social media met #wijdoorbrekendecirkelvangeweld

 

          

  • Buiten is het feest maakt seksueel misbruik bespreekbaar zonder sensationeel te worden
    Volkskrant
aan het zoeken...