Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Children of the Labyrinth – EXPO Geweest
sluiten

Children of the Labyrinth – EXPO

2022, Philip Brink, filmmaker and Marieke van der Velden, Photographer

documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

11 minuten (zonder pauze)
documentaire

Portretten van ouders op de vlucht

DAGELIJKS TE ZIEN VANAF 11U T/M 21U, IN DE FOYER VAN HET FILMHUIS

 

In ‘Children of the Labyrinth’ schrijven ouders op de vlucht, brieven aan hun kinderen. Ze vertellen verhalen over het leven in hun thuisland en de reden(en) voor hun vlucht. Over hun moeilijke reis naar Europa, het leven in een kamp, over de liefde voor hun kind en de dromen voor zijn/haar toekomst.

 

!! Er hoeven voor de expositie geen kaartjes gekocht of gereserveerd te worden. Deze is gratis te bezoeken in de foyer van het Filmhuis. !!

De ouders schreven deze brieven op het verzoek van de filmmakers. De ouders dragen hun brief voor en deze bijdragen worden gecombineerd met videoportretten van hun kinderen.

Het levert bijzondere portretten op die inzicht geven in de menselijke tragedies die ertoe leiden dat mensen vluchtelingen worden. En de onvoorwaardelijke universele liefde die ouders voor hun kinderen voelen.

Philip en Marieke werken naast commerciële opdrachten voor bedrijven en NGO’s ook aan eigen
documentaire projecten. Met ‘herkenning’ als sleutelwoord, is hun doel is om het dagelijkse nieuws in een breder perspectief te plaatsen. Ze maakten eerder samen ‘The Island of all together’, waarin ze vluchtelingen op Lesbos (Griekenland) samen op een bankje met een toeristen een gesprek over het leven lieten voeren.

Expositie
In de expositie Children of the Labyrinth schrijven gevluchte ouders brieven aan hun kinderen. Ze vertellen verhalen over het leven in hun thuislanden de reden(en) voor hun vlucht. Over de moeilijke reis naar Europa, het leven in een kamp, over de liefde voor hun kind en hun dromen.Het levert zowel bijzondere fotografische als filmische portretten op, die inzicht geven in de menselijke tragedies die ertoe leiden dat mensen vluchteling worden. Ze tonen de onvoorwaardelijke, universele liefde die ouders voor hun kinderen voelen. Liefde die raakt en imponeert. Net als in eerder werk van Marieke van der Velden en Philip Brink, waaronder The Island of all together.
De expositie is dagelijks te zien en toont drie videoportretten en verschillende fotoportretten.
Donderdag 15 t/m zondag 18 september, Foyer Filmhuis De Domijnen

aan het zoeken...