Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Cézanne, Portraits of a Life Geweest
sluiten
Cézanne, Portraits of a Life

Cézanne, Portraits of a Life

David Bickerstaff

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
Documentaire

De tentoonstelling van het portretwerk van Paul Cézanne in Parijs, Londen en Washington werd een ‘once in a lifetime exhibition’ genoemd. Exhibition on Screen brengt de meest besproken tentoonstelling van Cézanne naar het bioscoopscherm.

Men kan de kunst uit de twintigste eeuw niet waarderen zonder de betekenis en genialiteit van Paul Cézanne te begrijpen. Met interviews met curatoren en experts van de National Portrait Gallery London, MoMA New York, National Gallery of Arts Washington, Musée d’Orsay Paris en correspondentie van de kunstenaar zelf, neemt de film het publiek buiten de tentoonstellingen mee naar de plaatsen waar Cézanne woonde en werkte. Ook werpt de film licht op een kunstenaar die tot nu toe misschien de minst bekende van alle impressionisten is.

Exhibition on Screen
Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Kijkers lopen niet alleen door de tentoonstelling, ze krijgen ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition On Screen films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

aan het zoeken...